Pedelistul Popoviciu, pătruns brusc de spirit civic: soluţia deputatului prins cu „şmecheria”...

Pedelistul Popoviciu, pătruns brusc de spirit civic: soluţia deputatului prins cu „şmecheria” în trafic pentru şoferii indisciplinaţi

1
DISTRIBUIȚI

alin popovici cupar inceputi

Propunere inedită a deputatului PDL Alin Popoviciu vizavi de modificarea Codului Rutier. Acesta a menţionat că după cum deja se ştie, fracţiunea pe care o reprezintă „nu este de acord cu aceste modificări la Codul Rutier, ele sunt mult prea aspre faţă de ceea ce are nevoie România. Nu considerăm că mărirea amenzilor va rezolva lucrurile, credem că şpăgile vor fi ceva mai mari şi mai dese.


În România se încasează undeva la 30% din amenzile emise. Faptul că în momentul ăsta se dezbate Codul Rutier şi se adoptă prin ordonanţă de urgenţă este un lucru grav. Încasările sunt mai mici cu un milion de euro faţă de estimările guvernului şi pentu ei e important să scoată bani şi din piatră seacă, de asta vor ca amenzile să fie mari şi să se dea pentu infracţiuni minore unde poţi sau nu să probezi vinovăţia cuiva”. Ca o soluţie salvatoare, deputatul a cerut să fie admise probele video filmate de cetăţeni în trafic, din spirit civic. „Mi s-a spus că nu se pot accepta astfel de probe, şi s-a dovedit că până şi folosirea probelor de la maşinile de poliţie dotate ca în America a fost atacată de Avocatul Poporului şi a fost declarată ilegală”, a completat Popoviciu.

Declaraţiile lui Popoviciu vin la mai bine de un an de când, pe vremea guvernării PDL, acesta a fost implicat într-un scandal împreună cu prefectul de atunci, Mircea Băcală, tocmai pentru că au încercat să facă legea în trafic. La vremea respectivă, Popoviciu şi Băcală, într-un Volkswagen Touareg, au trecut pe linia continuă şi au refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor.

1 COMENTARIU

  1. Nu au oprit poate pentru ca la volan era Popoviciu? Iar masina Prefecturii, cu numere de MAI nu poate fi condusă legal decât de șoferi angajați ai Prefecturii sau de către prefect?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.