Primul masterat din vestul țării în timpul căruia poți afla tainele criminalisticii....

Primul masterat din vestul țării în timpul căruia poți afla tainele criminalisticii. Ce înveți la „școala CSI”

0
DISTRIBUIȚI

criminalisti

Studenţii din Timişoara pasionați de serialul CSI şi doresc să devină experţi în criminalistică pot opta pentru o specializare inedită care a fost înfiinţată la Universitatea de Vest, în acest an. „Investigarea urmelor de explozii”, „Urme şi identificare criminalistică”, „Psihologie judiciară” sau „Medicină legală” sunt doar câteva dintre disciplinele pe care le vor studia cei 16 studenţi care s-au înscris la „Chimie criminalistică”, primul şi singurul master de acest gen din vestul ţării. Studenţii înscrişi vor primi lecţii de la criminalişti experimentaţi din Timişoara şi vor avea posibilitatea să facă practică în cadrul Laboratorului de Expertize Criminalistice din oraş.

Masterul este dedicat în primul rând celor care au terminat Facultatea de Drept, Medicina, mediatorilor, poliţiştilor, chimiştilor sau fizicienilor, dar se poate înscrie orice persoană curioasă să afle tainele criminalisticii, mai ales că există şanse mari să şi profeseze în acest domeniu.


Titus Vlase, profesor universitar în cadrul Departamentului de Chimie din Facultatea de Chimie, Biologie şi Geografie, a declarat pentru PRESSALERT.ro că i-a venit ideea înfiinţării masterului de „Chimie criminalistică” pentru a-i atrage pe studenţi înspre acest domeniu, care nu mai este atât de atractiv.

„Noi avem deja cinci mastere, dar studenţii nu se prea înghesuie să se înscrie pentru că la facultatea noastră mai trebuie să şi înveţe câte ceva. Ne-am inspirat un pic din străinătate, am discutat cu colegii de la masterele de acest gen din Cluj-Napoca şi Bucureşti şi am înfiinţat masterul de „Chimie criminalistică”, în parteneriat cu cei de la Laboratorul de Expertize Criminalistice din Timişoara. Cred că este cel mai reuşit din ţară”, ne-a spus Titus Vlase.

Masterul a primit acreditare de la Ministerul Educaţiei cu doar o săptămână înainte de admiterea din vară, dar vestea s-a dus repede şi au fost ocupate toate cele 14 locuri bugetate, iar alţi doi studenţi au intrat pe locurile cu taxă. Titus Vlase speră ca în perioada următoare, să fie inaugurat şi un institut de cercetări avansate la Universitatea de Vest,  care va fi dotat cu microscoape de ultimă generaţie şi astfel se vor putea realiza diferite aplicaţii în criminalistică şi nu numai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.