Spectacol cu surprize şi rock pe pâine alături de brigadierii Kempes şi...

Spectacol cu surprize şi rock pe pâine alături de brigadierii Kempes şi Rezident Ex FOTO şi VIDEO

1
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-258971378">

rezident (15)

Timişoara a fost cel de-al treilea oraş de pe lista turneului de toamnă pe care cei de la Rezident Ex îl efectuează zilele acestea, evenimentul desfăşurat aseară în Club 30 fiind unul care a fost degustat pe deplin de către membrii comunităţii rock din urbea noastră.
Faţă de precedentele concerte susţinute de acest supergrup în Timişoara, spectacolul oferit de trupa al cărei solist vocal este Kempes a fost unul mult mai închegat, semn că băieţii răspândiţi în diverse ţări ale lumii au apucat „să se sudeze“ între ei. Înaintea spectacolului Rezident Ex, pe scenă au urcat maghiarii de la Dirty Slippers. Sound-ul lor descris de muzicieni simplu rock n roll a fost primit cu braţele deschise de public, astfel încât prima apariţie a trupei din ţara vecină în oraşul nostru a reprezentat un real succes. Poate ar fi interesant de menţionat că maghiarii au ţinut neapărat să cânte în deschiderea celor de la Rezident Ex, la Arad şi Timişoara, fără pretenţii materiale, amănunt care se regăseşte tot mai puţin în „atitudinea“ unor trupe de pe meleagurile noastre.

După o scurtă prezentare făcută de criticul muzical Mimo Obradov, recitalul susţinut de Kempes, Tavi Iepan, Cristian Podratzky, Vali Potra şi Matthias Lange a reuşit să smulgă ropote de aplauze încă din primele clipe.  Pe lângă piese ca Brigadierii, Închis caz de boală sau Oglinda, urechile celor prezenţi au fost răsfăţate şi cu Roy Black Sabbath, o compoziţie a germanului Matthias Lange , care şi de această dată s-a integrat perfect în „echipaj“. Chitaristul german a avut o prestaţie deosebită, mai ales pe parcursul melodiei Brigadierii, piesă care aşa cum era de aşteptat, a fost fredonată la unison de către cei prezenţi „Kempes“ a fost aclamat şi aplaudat în nenumărate ocazii, iar seara s-a încheiat cu o sesiune de autografe şi fotografii. Alături de piesele incluse pe albumul de debut Alpha, băieţii au cântat şi două compoziţii noi, Lasă-mă să zbor şi Noi suntem noi, ce vor fi incluse pe următorul disc. Deşi numărul celor prezenţi la faţa locului putea să fie mai mare, concertul a fost unul de succes.

Un moment mai puţin inspirat al acestui concert a fost atunci când membrii trupei s-au apucat să cânte „Happy Birthday“ unei sărbătorite la faţa locului. De parcă nu era de-ajuns după alte câteva momente, o altă reprezentantă a sexului frumos aflată în public a avut parte de un alt „La mulţi ani“ din partea trupei. Mai lipsea doar să se fure mireasa şi tacâmul ar fi fost complet. Desigur, acest mic minus n-a umbrit defel concertul care a creat o adevărată bucurie în rândul fanilor formaţiei. „Cele două piese noi pe care le-am cântat au fost bine primite şi aici, şi la Arad şi la Târgu Mureş, unde am cântat până acum în acest turneu. Eu cred că este o datorie de onoare să vizitezi publicul de rock din România. Primele trei concerte au fost destul de obositoare, fiindcă distanţele au fost mari. După  şase ore şi jumate de mers cu busul de la Târgu Mureş spre Arad, e mai greu să fii în formă“, ne-a declarat liderul trupei, Tavi Iepan, imediat după recital. În ceea ce priveşte următorul album al trupei, am aflat că acesta va conţine numai compoziţii noi. „Albumul Alpha nu a avut vânzări senzaţionale. În conjunctura actuală, se vinde cam cum se vând chestiile cât de cât cunoscute. Am observat şi site-uri unde muzica noastră se pot downloada. Deci, muzica noastră se ascultă, dar financiar nu ajung la noi banii. Pentru următorul disc începem să ne cristalizăm şi să creăm un stil venit din influenţele fiecăruia din trupă. Chiar azi am discutat despre o strofă de la Noi sa fim noi cu Mathhias. Chestia cu turneul ne ajută să simţim pulsul, să ajustăm materialul nostru“, a precizat liderul Rezident Ex. Dealtfel una din piesele care va fi inclusă pe următorul disc Rezident Ex a fost scrisă de Tavi zilele trecute, în aeroportul din Munchen. Fiindcă muzicianul a fost absorbit de creaţie, el a pierdut pur şi simplu avionul de legătură care trebuia să-l aducă la Timişoara. Şi fiindcă unii fani s-au întrebat dacă Adrian Popescu sau Florin Cvaşa „Flocea“ mai fac sau nu parte din trupă, Tavi Iepan a ţinut să liniştească „apele“.

„Adi Popescu are un program foarte încărcat cu jobul lui din Paris. Atâta timp cât sunt eu în trupa asta, el va face parte din Rezident Ex. Nu participă la toate live-urile dar este un membru de bază, are privirea din afară. Vor fi şi piese de-ale lui pe următorul album. Cu Flocea, el are trupa cu care cânta înainte de a fi rezident.(n.n. – Fely & The Band). Este o trupă foarte comercială şi se pare că are multe giguri. A fost o treabă de comun acord să vină Vali Potra în locul lui, care a învăţat enorm de repede piesele noastre“, spune Tavi Iepan. Şi fiindcă unii chibiţi comentează despre faptul că succesul trupei se bazează exclusiv pe compoziţii vechi, gen Brigadierii sau Povestiri din gară, am fost curioşi să aflăm părerea lui Tavi Iepan despre acest subiect. „Piesele vechi au mare succes. Au un atu foarte mare, au fost cântate de peste 25 de ani. Dar eu cred că şi piesele noi au potenţial de a ajunge hituri. E firesc, la piese cum sunt Brigadierii sau Povestiri din Gară ca toată lumea să ştie mesajul, şi textul. Piesele noi au nevoie de puţin timp. Oricum am scos primul single în iunie anul trecut. Avem acum un album şi aproape al doilea. Din punctul ăsta de vedere am mişcat, avem un tempo destul de ridicat“, a mai adăugat Tavi Iepan.

Foto: Romulus Paraschivoiu


 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.