Clinica de Chirurgie Vasculară are nevoie de 150.000 de euro pentru modernizare....

Clinica de Chirurgie Vasculară are nevoie de 150.000 de euro pentru modernizare. Cum l-a convins Bojin pe Robu să aloce mai mulţi bani

2
DISTRIBUIȚI

chirurugie

Pacienţii care trebuie să fie supuşi unor intervenţii chirurgicale vasculare sunt internaţi în saloane învechite, la Spitalul Judeţean din Timişoara. Din această toamnă, medicii din cadrul Clinicii de Chirurgie Vasculară, singura de altfel din vestul ţării, au luat decizia de a moderniza aceste spaţii şi în acest sens au cerut ajutorul comunităţii. Mai multe firme şi primării le-au oferit un sprijin şi s-a strâns suma de 50.000 de euro, însă ar mai fi nevoie de încă 100.000 de euro astfel încât clinica să fie amenajată şi dotată la standarde europene. Mihai Ionac, şeful Clinicii de Chirurgie Vasculară, a afirmat, astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, că în unitatea pe care o conduce vin cei mai dificili pacienţi din vestul ţării, care trebuie trataţi adecvat.

Nu au lipsit de la eveniment primarul Timişoarei, Nicolae Robu, şi preşedintele CJ Timiş, Titu Bojin, pe care medicii i-au chemat în speranţa că îi vor convinge să aloce sume de bani.


Primarul Robu a afirmat că va încuraja astfel de proiecte, însă a refuzat să spună cu cât va contribui municipalitatea la modernizarea clinicii. Însă Titu Bojin l-a îndemnat să nu mai fie aşa pragmatic şi să spună ce sumă îşi asumă. „În jur de 75.000 de euro costă amenajarea clinicii, restul banilor merg pe dotarea cu echipamente. Eu zic să dăm aceşti bani, Primăria contribuie cu 50.000 de euro, iar CJ Timiş cu 25.000 de euro”, a spus mai în glumă mai în serios liderul CJ Timiş. Nicolae Robu nici nu a vrut să audă şi a adăugat că muncipalitatea poate contribui cu cel mult 30.000 de euro.

Medicii de la Clinica de Chirurgie Vasculară doresc, printre altele, să construiască 12 grupuri sanitare cu dispozitive adecvate persoanelor care se pot deplasa destul de greu, achiziţionarea unui sistem de alarmă pentru solicitări de urgenţă şi să achiziţioneze 12 paturi de spital. Anual, în jur de 3.000 de persoane din vestul ţării trec pragul clinicii, dintre care 1.600 sunt operaţi.

2 COMENTARII

  1. Dar pt finantarea din bugetul local a echipei poli se gasesc mai bine de 1 milion jumate de euro anual. Sanatatea nu conteaza…

  2. Ura……. felicitari domnule primar Robu si domnule presedinte Bojin pentru ca ati facut o astfel de investitie! De urmarit ar fi spaga pe care si-o incaseaza domnul Ionac, e-adevarat un renumit medic chirurg , dar spagar, care acum 3 ani de zile spaga lui era de 20.000 000 lei (2 000 ron), pentru o interventie chirurgicala! Acest lucru l-am aflat de la acei bolnavi care ateptau sa inre la el in cabimet, pentru consultatie si care mi-au spus ca „fara 20 000 000 lei pentru o interventie chirurgicala, nici nu sta de vb cu tine” Aceasta disctutie a avut loc pe holul spitalului Judetean Timisoara, deci nu la cabinetul acestui chirurg renumit spagarul puxx belite dr. Ionac, spagar imputit ce e! A i se verifica averea, ANI! Ma feresc sa depun plangere, imi pare rau! Este un caxx prea influent in Timisoara, iar pentru protectia mea, refuz categoric sa depun plangere! V-am dat destule informatii, va rog sa-mi respectati dorintza de a nu depunde plangere! Din moment ce eu am aflat de pe holul spitalului, de pe banca de asteptare la intrarea in cabinetul lui, de la spitalul judetean, cat este spaga pretinsa de el……… si exact aceeasi suma mi s-a pretins, plus 5 000 000 rol pt. anestezist…… este clar ca aceasta suma era fixa la acest spagar Ionac? Rog, organlele abilitate sa se sesize si sa-l bage la zdup pe acest cxxx Ionac, fie el si doctor! Daca nu, voi spune mai departe la Bucuresti aceasta problema din Timisoara, la care Politia, Procuratura Timisoara, n-au facut nimic desi am seizat, pt. ca probabil si ei au avut de-aface cu acest ionac! Sa terminam odata cu spagile si sa fim tratati la fel si daca avem si daca n-avem bani, da? p.s.s Pentru acest caz as vrea sa se sesizeze Bucurestiul, caci Timisul nu o va face, pentru ca deh……. Te sesizezi din propria intiativa Parchetule Bucuresti, avand in vedere ca este o fapta penala? Sau sesizez eu si alte institutii, inclusiv la U.E.? Ok, astept sa vad desfasurarea cazului, nu doar a sesizarii mele……… va curge multa”cerneala”, va mai trece un timp pana ce cazul va intra pe rol! De intrat, sigur va intra, caci voi reclama si la U.E. aceasta solutie! N-am facut-o pana acuma, de vreo 2-3 ani de zile, pt. ca am asteptat prilejul, care am vazut ca abia azi a aparut! Ionac Mihai, parca, recomandare: fa-ti bocceluţa, căci in puşcărie vei sfârşi, şpăgarule!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.