Prima biserică din România construită în incinta unui inspectorat de poliție. Ce...

Prima biserică din România construită în incinta unui inspectorat de poliție. Ce mesaj de susținere a fost afișat la slujba de inaugurare FOTO

1
DISTRIBUIȚI

bise

Prima biserică din România construită în incinta unui Inspectorat Judeţean de Poliţie, la Hunedoara, a fost sfiinţită, astăzi, de Sfântul Mare Mucenic Mina – Ocrotitorul celor păgubiţi. Preotul care va sluji în lăcaşul de cult este ofiţerul de poliţie Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, care este preot onorific, iar la slujbă au participat şi persoane care au afişat mesajul „Respect Traian Berbeceanu” şi portretul comisarului şef arestat preventiv.

PB111162

Lăcaşul de cult face parte din ansamblului arhitectural „Glorie Poliţistului Român” realizat în incinta Inspectoratului Judeţean de Poliţie Hunedoara şi care mai conţine monumentul poliţistului român.


Biserica a fost realizată din fonduri exclusiv extra-bugetare, între anii 2012-2013, la solicitarea şi cu sprijinul structurilor asociative din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, iar pictura interioară a fost realizată în tehnica tempera de pictorul bisericesc Constantin Bumbu. Locaşul de cult respectă arhitectura specifică bisericilor ortodoxe hunedorene, fiind construit din lemn de brad şi  având o navă principală cu laturile de 14,55 m, respectiv 6,20 mp, cu un turn-clopotniţă situat în partea de apus, pe pridvorul deschis.

 PB111159

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.