Câți bani va primi Universitatea de Vest de la Guvern pentru a...

Câți bani va primi Universitatea de Vest de la Guvern pentru a continua lucrările la căminul de lux

0
DISTRIBUIȚI

camin-uvt

Lucrările la căminul de lux al Universității de Vest au „înghețat” după nici trei luni de la punerea pietrei de temelie, în vara acestui an. Prima tranșă de bani primită de la Guvern, de două milioane de lei, nu a ajuns nici pentru ridicarea fundației, iar firma care trebuia să ridice căminul de lux al UVT cu salon de coafură, sală de fitness și bibliotecă a intrat în insolvență. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, consideră că blocarea lucrărilor la noul cămin din Complexul Studențesc reprezintă cea mai mare nerealizare a instituției pe care o conduce în anul 2013.


„Firma care a câștigat licitația pentru construcția căminului a intrat în insolvență, ceea ce a dus la prelungirea executării construcției. Noi nu ne-am propus să finalizăm căminul în acest an, dar acest fapt real, insolvența, a dus la prelungirea termenelor de implementare. La fel și lipsa banilor de la minister”, a atras atenția Marilen Pirtea.

Rectorul Universității de Vest este optimist și speră ca lucrările să reînceapă anul viitor, mai ales că se vor primi încă 1,5 milioane de lei de la Guvern. Totuși, mai durează până muncitorii vor fi din nou pe șantier pentru că trebuie organizată o nouă licitație, iar lucrările să continue cu un constructor legal. Noul cămin al UVT din Complexul Studențesc va fi cel mai modern din Timișoara, construit la standarde europene cu camere cu baie și bucătărie proprie, spații comerciale, salon de coafură și frizerie, sală de fitness, spații de recreere și parcare subterană. De aceste condiții vor beneficia în jur de 700 de studenți. Marilen Pirtea speră că lucrările să fie finalizate în cel mult trei ani, valoarea investițiilor se ridică la suma de 16 milioane de euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.