Piaţa Unirii, transformată rapid în parcare. Ce precizări a făcut primarul Timişoarei...

Piaţa Unirii, transformată rapid în parcare. Ce precizări a făcut primarul Timişoarei pe Facebook

2
DISTRIBUIȚI

piata unirii rutier 3

Agitaţie mare, astăzi, în Piaţa Unirii din Timişoara. După ce ziua a debutat cu protestul împotriva transformării acestui spaţiu în parcare provizorie, muncitorii au trecut la amenajări. Prima zonă trasată şi delimitată a fost cea din apropierea Muzeului de Artă, aici Primăria Timişoara stabilind că va fi un sens de circulaţie dinspre strada Gheorghe Lazăr spre Palatul Dicasterial. De asemenea, a fost amenajată parcare pe ambele părţi ale „şoselei” delimitate cu borduri galbene de plastic. De altfel, încă de la primele ore ale dimineţii  mai mulţi timişoreni şi-au lăsat maşinile în piaţă. În paralel, au continuat operaţiunile de demolare a teraselor.

Într-un mesaj pe Facebook, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a acuzat o parte a presei şi anumite persoane de pe reţelele de socializare de dezinformare.


„În timp ce noi transformăm înca 10 strazi din zona istorică în străzi pietonale, reabilitând întreaga zonă Cetate -cuprinzând cele 10 strazi, P-ţa Unirii, P-ţa Libertăţii, P-ţa Sf. Gheorghe şi P-ta Ţarcului-, acea parte a presei şi acele persoane trâmbiţează că noi am transforma P-ţa Unirii în parcare şi rută auto, pur si simplu, având grija să inducă ideea că n-ar fi vorba de ceva temporar, pe durata lucrărilor în zonă, ci de o revenire la ce a fost cândva. Oameni buni, P-ţa Unirii va fi reabilitată la primăvară, urmând să fie scoasă toată piatra, sa se înnoiască toate reţelele utilitare -apă, gaz, căldură, pluviale, energie electrica, telefonie, fibra optică etc-, iar apoi să se repaveze totul şi să se refacă spaţiul verde. În aceste circumstanţe, pt a veni în ajutorul cetăţenilor pe perioada de câteva luni în care vom avea lucrări pe străzile din zonă şi nu vor fi încă începute lucrările în P-ţa Unirii, vom permite parcarea maşinilor şi tranzitul cu viteză mică prin P-ţa Unirii, şi-atâta tot. Apoi, P-ţa Unirii reabilitată şi făcută şi mai frumoasă va redeveni zonă pietonală !”, a scris primarul.

2 COMENTARII

  1. ce nenorocire s-a abatut pese noi ! in loc sa faca lucrari de amploare de fluidizare a traficului ,astia fac mici cosmetizari ,pe care probabil urmatorul primar le va schimba din nou.in loc sa faca parcari sub parcurile orasului sau sa mute calea ferata in afara orasului ,lucrari cu care ar ramane in istoria Timisoarei ,astia taie panglici si dau hcl-uri in care prevederile sunt doar amenzi aplicate cetatenilor ,avand grija sa ne spuna ca au facut .plantari de pnselute,palmieri,brazi sau lucrari initiate de altii si nu in ultimul rand taiatul panglicilor ,un fel de cult al personalitatii ,cam asta a facut noua administratie.sper ca cei care v-au votat se vor destepta in cele din urma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.