Cât au câștigat și cât au cheltuit companiile Primăriei Timișoara în 2013....

Cât au câștigat și cât au cheltuit companiile Primăriei Timișoara în 2013. Ce formulă ce calcul propune primarul pentru salariile directorilor

2
DISTRIBUIȚI

bani-banca

Anunţ important făcut astăzi despre modul de calcul al salariilor directorilor din companiile Primăriei Timișoara – Retim, SDM, Colterm, Aquatim, Horticultura, RATT și Sc. Pieţe SA. Vă reamintim că la finele anului trecut edilul-şef Nicolae Robu anunţa că directorii companiilor care nu sunt pe profit vor avea salarii mai mici.

Astăzi, Robu a declarat că „am cerut ca toate companiile primăriei să-mi transmită câte un raport financiar cu situaţia pe 2013. Aquatim a avut 162,5 milioane lei venituri, total cheltuieli 105,8 milioane lei.


Iată o companie exemplară. Aquatim are 910 angajaţi şi desfăşoară activitate în 78 de localităţi. Horticultura, total venituri 9,3 milioane lei, total cheltuieli – 9,2 milioane lei. Este o societate pe plus şi Horticultura, care are 248 de angajaţi. La Pieţe Sa, totalul veniturilor este de 7,5 milioane de lei, total cheltuieli – 6,8 milioane lei. Societatea are 61 de angajaţi. RATT – total venituri 78,5 milioane lei. Cheltuieli – 76 milioane lei. Nu e deloc o situaţie catastrofală, la ora acutală la RATT,care are 930 de angajaţi. RETIM are venituri 79,7 milioane de lei şi total cheltuieli – 56,9 milioane lei, cu 626 de angajaţi. Colterm, total venituri 216 milioane lei şi total cheltuieli, 228,5 milioane lei. O societate pe minus, cu 877 de angajaţi. SDM (care curpinde şi fostul ADP) total venituri, 19,3 milioane lei. Total cheltuieli – 19,1 milioane lei şi 331 de angajaţi” .

Robu spune că va face o formulă de calcul „pe care să o propun Consiliul Local pentru punerea în practică a HCL de salarizare a celorlalţi angajaţi în funcţie de performanţă esenţa formulei este următoarea: 1.000 de euro plus cota parte din profit per cap de angajat. Directorii trebuie să câştige mult dacă sunt performanţi”. Legat de singura societate pe pierdere, Colterm, Robu a promis că „voi cere să văd măsurile pe care le au în vedere pentru îmbunătăţirea situaţiei. S-a făcut un contract de aprovizionare cu gaz mai bun decât cel vechi”.

2 COMENTARII

  1. În situaţia în care Aquatim are venituri de 162,5 milioane lei şi cheltuieli de numai 105,8milioane lei, ne determină să credem că noi consumatorii plătim mai mult decât face. Şi aceasta datorită faptului că este unicul furnizor, adică nu are concurenţă. În aceste condiţii este bine să nu admirăm astfel de perforanţe susţinute de consumatori şi sub nicio formă de o conducere performantă.

  2. cum sa nu fie COLTERM pe pierderi? ca doar au facut restructurari nuuuu?. Acum urmeaza o reorganizare(reasezare a functiilor) adica a pilelor, a oamenilor de incredere, a lingailor, a celor care dau cu ciocul la domn director. Cei care nu il respecta si nu lau respectat au fost sau vor fi pe lista de dat afara. Cum sa nu fie pe pierderi daca si-au permis sa instaleze GPS-uri pe toate masinile societatii(cu ce bani?), daca directorii , la sfarsit de an pe langa salariul de salariu si-au permis sa-si mai acorde inca un salariu de 10000 lei adica banii pe concediu nefectuat pe anul 2013 bineinteles nelegal acordat la sugestia oare cui?. Ce salariatii daca nu si-au efectuat concediu il plateste cineva?, dar cutitul este la ei(la conducere). Asa ca minusul COLTERm ului nu este numai atat dar mint cu nerusinare. Oare consiliul de administratie stie de toate matrapazlacurile lor?. Bineinteles ca da ca doar si ei au beneficii. Si daca stie nu intelege exact ca si sefii pusi de Pampu care habar nu au de nimic si cu ce se manaca COLTERM -ul dar sunt pusi pe functii ca doar stim de ce sunt pusi, iar cei cu experienta si profesionalism nu au loc de ei, dar ce sa faci sunt asiguratorii scaunului lu Pampu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.