Marius Giura, Sebastian Spanache Trio şi JazzyBIT, timişorenii nominalizaţi la Gala Premiilor...

Marius Giura, Sebastian Spanache Trio şi JazzyBIT, timişorenii nominalizaţi la Gala Premiilor Jazz

0
DISTRIBUIȚI

jazzybit

Nominalizările pentru Gala premiilor de  Jazz pe 2013, un eveniment ajuns la cea de-a 12-a ediţie, realizat de fundaţia Muzza din Bucureşti, includ o serie de nume timişorene. Formaţia timişoreană JazzyBIT, care în 2 februarie îşi va lansa albumul Touch in the sky, a fost nominalizată la secţiunea cel mai bun debut, la această categorie mai fiind nominalizată şi Viorica Pintilie. Printre nominalizările timişorene se numără şi Liviu Butoi, care a realizat alături de Mircea Tiberian albumul Offers, discul fiind nominalizat la secţiunea CD-ul anului.

Trupa timişoreană Sebastian Spanache Trio a fost nominalizată la secţiunea „Revelaţia anului“, alături de Mihaela Alexa, Tasi Nora, Alex Mureşan, Blue Train şi Petra Aker Quartet.


Muzicienii timişoreni care alcătuiesc trupa Sebastian Spanache Trio au câştigat la sfârşitul anului trecut marele premiu al primei ediţii a „Festivalului Internaţional de Jazz Johhny Răducanu“, manifestare desfăşurată, la Brăila. Sebastian Spanache, Csaba Santa şi Radu Pieloiu au lansat în luna mai a anului trecut albumul de debut Humanized, iar în cadrul turneului de promovare al acestuia au poposit într-o serie de oraşe din ţară, dar şi în Budapesta, Belgrad, Bratislava, Cracovia şi Vroslav (ambele în Polonia). Un alt timişorean care a fost nominalizat la aceste premii este Marius Giura, organizatorul evenimentului Gărâna Jazz Festival,, care la secţiunea managerul anului concurează cu Demeter Iosef-Tg. Mureş, C.H.J.Schmidt-Sibiu, L.Briciu-Câmpina, Simona Hodoş-Cluj-Napoca, M. Streit-Sibiu şi Anatol Ştefăneţ-Chişinău. Juriul acestui eveniment este alcătuit din Radu Canarache, Anca Romeci, Olivia Sima, Liviu Zamora-membri şi Alexandru Şipa-preşedinte, iar Gala de premiere va avea loc duminică 6 aprilie la clubul Hard Rock Cafe din Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.