Premieră la teatrul maghiar: povestea unei nopți de Revelion care a schimbat...

Premieră la teatrul maghiar: povestea unei nopți de Revelion care a schimbat totul pentru patru singuratici

0
DISTRIBUIȚI

teatru

Teatrul maghiar „Csiky Gergely” deschide anul, în această seară, cu o nouă premieră. Este vorba de spectacolul „Sus în adâncuri”, după romanul lui Nick Homby, „A long Way down”. Regia este semnată de Kedves Emöke, acesta fiind al doilea spectacol pe care tânăra regizoare îl montează la teatrul maghiar din Timişoara.

Spectacolul este o comedie neagră, povestea a patru străini marcaţi de singurătate, depresie şi bântuiţi de gândul sinuciderii, a căror viaţă se schimbă definitiv într-o noapte de revelion.


Destinul celor patru personaje – un prezentator TV ratat, o mamă singură cu un copil bolnav, un tânăr care visează să ajungă star şi fiica rebelă a unui politician – nu este cel al unor eroi tragici, montarea este chiar comică, dar păstrează o adâncime umană reală, cu accente critice la societatea contemporană cu care personajele se identifică.

Scriitorul britanic Nick Hornby, cunoscut ca scenarist şi libretist, a debutat în 1992 şi a publicat mai multe romane, dintre care patru au fost transpuse pe peliculă cinematografică. Acestora li se adaugă cinci volume de nuvele şi nenumărate articole. Hornby a semnat, în 2009, şi scenariul filmului „An Education”, în regia lui Lone Scherfig, cu Carey Muligan în rolul principal, iar romanul după care s-a realizat adaptarea scenică timişoreană a apărut în 2005.

Protagoniştii spectacolului sunt Tar Mónika, Lörincz Rita, Bandi András Zsolt, Kiss Attila, Éder Enikö şi Asztalos Géza, iar costumele şi decorul au fost realizate de Balázs Gyöngyi. Textul original al lui Hornby a fost transcris de Góli Kornélia, dramaturg şi profesor din Novi Sad.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.