Primul portal cu frumusețile Banatului. Cum va fi promovat turismul printr-un parteneriat...

Primul portal cu frumusețile Banatului. Cum va fi promovat turismul printr-un parteneriat între România și Serbia

3
DISTRIBUIȚI

Keyboard and hands

Întreaga ofertă turistică a Banatului românesc și sârbesc va fi inclusă, pentru prima dată, într-un portal ce-și propune să revigoreze turismul din această regiune. Turiștii care vor să viziteze obiectivele din Banat vor afla de pe site-ul www.banatour.eu toate informațiile de care au nevoie, care vor fi prezentate într-o formă inovativă. Acest site va fi materializat în cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene în urma unei cooperări transfrontaliere între România și Serbia.

Reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest explică faptul că acest portal va fi trilingv (română, sârbă și engleză) și va conține o hartă interactivă a regiunii Banat pe care vizitatorii o vor putea interoga pentru obținerea de informații, fotografii dinamice, va integra sisteme pentru achiziția de bilete la diverse evenimente și realizarea de rezervări pentru cazare la pensiuni și hoteluri din regiune.


De asemenea, site-ul va conține și un calendar cu evenimente din regiunea Banat și informații despre acestea, o aplicație-suport pentru planificarea unei călătorii în regiune și informații transmise în timp real despre vreme. Mai mult, va fi creată o aplicație specială care să permită accesarea informațiilor de pe pagina web pe telefoanele mobile inteligente.

Proiectul „Regenerarea turismului transfrontalier prin servicii inovative pentru beneficiul comunităților locale“ în cadrul căruia se finanțează postalul www.banatour.eu are o valoare de peste 330.000 de euro și va fi finalizat în primăvara anului viitor. Pe lângă crearea portalului, proiectul vizează înființarea și dezvoltarea unei organizații care să asigure promovarea turismului transfrontalier și susținerea administrațiilor locale în procesul de creare a unui brand turistic regional.

3 COMENTARII

  1. probabil un proiect european care va păpa foarte multi bani si se va face o chestie de formă, ca pe la noi!..sau poate, spre bucuria mea, mă înșel!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.