Camera Deputaților: Comisia juridică a decis că documentele privitoare la ASF pot...

Camera Deputaților: Comisia juridică a decis că documentele privitoare la ASF pot fi trimise către DNA

0
DISTRIBUIȚI

Valeriu-Zgonea-1562

Comisia juridică a Camerei Deputaților a decis marți ca documentele solicitate de DNA privind ordonanța de urgență referitoare la înființarea Autorității de Supraveghere Financiară să fie trimise procurorilor,relatează Agerpres.  „S-a votat. Vom da punctul nostru de vedere Biroului permanent, cum că este legal să prezentăm aceste documente cu mențiunea că ele sunt afișate pe site și să inserăm și în acel punct de vedere scris și prevederile articolului 72 din Constituție și celelalte observații cu privire la corespondență”, a declarat Ciprian Nica, vicepreședinte al Comisiei juridice.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a declarat că Direcția Națională Anticorupție a cerut să i se pună la dispoziție documente referitoare la ordonanța de urgență privind înființarea ASF folosind un mod de comunicare care nu este corespunzător cu democrația și cu statul de drept. „Nu am primit un document oficial din partea procurorului-șef al DNA, așa cum făcea doamna Kovesi.


Am primit din partea unui procuror de secție vineri o solicitare, astăzi am introdus-o pe ordinea de zi. Ni se cer imperativ documente legate de votul și dezbaterea pe proiectul cu ordonanța ASF. Am cerut de urgență Comisiei juridice să ne dea un punct de vedere pe această temă și am primit mandat din partea Biroului permanent să am o discuție cu ministrul Justiției și cu procurorul general”, preciza Zgonea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.