Inspectorul școlar general Cornel Petroman, despre mutarea orelor numai de dimineață: “Sunt...

Inspectorul școlar general Cornel Petroman, despre mutarea orelor numai de dimineață: “Sunt doar niște iluzii”

0
DISTRIBUIȚI

cornel_petroman_AP-640x4261

Ideea reprezentanților Primăriei Timișoara de a reuși să facă rost de săli de clasă în plus, astfel încât toți copiii să meargă la școală doar de dimineață pare greu de realizat, chiar imposibilă, este de părere Cornel Petroman, inspectorul școlar general al județului Timiș.

Acesta consideră că ar fi benefic să reuşească această performanță, însă nu a găsit nicio soluție prin care să se poată renunța la cursurile de după – amiază. Unul dintre motive ar fi acela că școlile din oraș nu vor fi niciodată de acord să se mute în alte locații, mai ales cele care se află în centrul Timișoarei.

“Noi ne străduim. Cine crede că se poate să mutăm orele doar de dimineață, să vină să ne dea soluția. Eu cred că nu se poate.


De exemplu, Liceul Pedagogic “Carmen Sylva” n-o să renunțe la numărul de clase pe care le are deja, deși numărul de săli de clasă este mai mic decât clasele. Sunt doar niște iluzii pe care le urmărim, deși alții știu că nu se poate în totalitate să se ţină ore doar de dimineață. Noi ne străduim să reducem numărul de clase și de elevi care urmează cursurile școlare după – masa”, ne-a explicat Cornel Petroman.

Inspectorul școlar general a afirmat ironic că singura posibilitatea de a muta orele doar de dimineață la Liceul Pedagogic ar fi mutarea unor clase în fosta infirmierie care a aparținut de școală, adică la Casa Cununiilor.

Vă reamintim că în vara anului trecut a izbucnit un scandal între Traian Stoia și Cornel Petroman, după ce viceprimarul Timișoarei a afirmat că s-ar putea face ore doar de dimineață, dacă se vor comasa mai multe școli din oraș. Inspectorul școlar general i-a replicat lui Traian Stoia că “elevii nu sunt saci de cartofi să-i mutăm cum vrem noi”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.