„Ultimul Zburător”, film fantasy românesc, ajunge astăzi la Timişoara

„Ultimul Zburător”, film fantasy românesc, ajunge astăzi la Timişoara

0
DISTRIBUIȚI

Caravana Timisoara

Singurul film românesc nominalizat la la Bruxelles International Fantasy Film Festival, o poveste unică și curajoasă ( după cuma  fost numită de critici) inspirată de mitul Zburătorului, ajunge la Timișoara, diseară, cu tot cu echipa care a lucrat la el. Caravana îi va aduce în fața spectatorilor pe actorii Constantin Cotimanis, Iulia Verdeș, Gabriel Duțu, pe regizorul Ovidiu Georgescu, scenaristul Mihai Mănescu și scenograful Octavian Iosif, diseară, de la ora 19,00, la Cinema City.

Poveste desprinsă din nuvelele lui Eliade

Filmul ”Ultimul Zburător” face o incursiune în legendele românești, care transcende timpul și spațiul, purtând personajele principale într-o călătorie inițiatică spre redescoperire, străbătând nuvelistica fantastică a lui Mircea Eliade.


Povestea începe în anul 2012 într-o lume lipsită de magie, în care ultimul dintre Zburători, Zanoni (Gabriel Duţu), se îndrăgostește de tânăra Eliza (Iulia Verdeş), o cântăreață aflată la începutul carierei muzicale.

Ultimul Zburător trăia refugiat într-un vechi conac boieresc, convins că fetele nu mai visează să fie răpite si  ”plimbate cu motorul”. La insistența prietenului său Manolică (Constantin Cojocaru) – un fost zburator blocat între lumi, Zanoni pleacă în căutarea unei noi idile, ajungând la concertul Elizei. La 22 de ani, ea este susţinută şi iubită de Cătălin (George Ivaşcu), fiul patronului unui important trust media, dl. Gelu Stroenescu (Constantin Cotimanis).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.