Tu unde îți trimiți copilul? ISJ Timiș face plângere la OPC împotriva...

Tu unde îți trimiți copilul? ISJ Timiș face plângere la OPC împotriva grădinițelor private fără autorizație sau acreditare

0
DISTRIBUIȚI

cornel_petroman_AP-640x4261

În Timișoara există numeroase grădinițe particulare care nu sunt nici acreditate și nici autorizate de către Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar (ARACIP) din cadrul Ministerului Educației. Tocmai de aceea, reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș habar nu au câte astfel de grădinițe particulare funcționează la Timișoara, pentru că acestea nu apar în evidențele lor.

Cornel Petroman, inspectorul școlar general al județului Timiș, este revoltat că există numeroase grădinițe private neautorizate și neacreditate la Timișoara și vrea să ia primele măsuri.


“Ne gândim, la modul cel mai serios, să facem plângere la OPC împotriva acestor grădinițe și să primească  amenzi pentru că desfășoară o activitate pentru care nu sunt autorizate. Nu le știm care sunt, ci doar din zvonuri, pentru că nu au trecut prin filtrul nostru. ARACIP ar trebui să le evalueze și, dacă respectă condițiile, pot obține autorizație de funcționare, e drept la început una provizorie, iar apoi pot fi și acreditate”, ne-a explicat Cornel Petroman.

Potrivit reprezentanților ISJ Timiș, anul trecut erau acreditate patru grădinițe particulare și autorizate alte 16. Grădinițele particulare care doresc să obțină autorizarea și mai apoi acreditarea din partea Ministerului Educației trebuie să dovedească faptul că îndeplinesc un set strict de criterii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.