Poliţiştii, pe urmele elevilor chiulangii din barurile timişorene. Câţi au fost prinşi...

Poliţiştii, pe urmele elevilor chiulangii din barurile timişorene. Câţi au fost prinşi că lipseau de la ore

0
DISTRIBUIȚI

razie elevi

Autoritățile școlare din Timiș nu prea au soluții ca să combată absenteismul școlar. Tot ce speră reprezentanții Inspectoratului școlar al Județului Timiș este ca elevii prinși de poliţie prin baruri în timpul orelor, să se sperie de interacțiunea cu oamenii legii și să se transforme în elevi-model.

O nouă acțiune de combatere a absenteismului școlar a avut loc joi la prânz. Un număr de 16 polițiști au luat la puricat barurile de lângă școli, iar captura a fost pe măsură. ”Au fost descoperiți 52 de copii care absentau nemotivat de la ore”, a spus Ionuț Bocancea, ofițerul de presă al Poliției Timiș. Aceasta a fost a treia acțiune de combatere a absenteismului școlar în oraș, până acum fiind despistați peste 100 de chiulangii.

Cornel Petroman, inspectorul școlar general al județului Timiș, nu știe câți elevi chiulangii au fost prinși în baruri, în loc să fie la ore.


Reprezentanții ISJ Timiș spun că nici nu pot să ia măsuri prea aspre împotriva lor, ci cel mult să le scadă nota la purtare cu câteva puncte. “De exemplu, dacă sunt în clasa a IX-a sau a X-a nu avem cum să-I exmatriculăm pentru că învățământul este obligatoriu până în clasa a X-a”, a explicat Cornel Petroman. (Adriana Mîţ)

Sursa foto: bzi.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.