Bani de la minister pentru tratarea pacienților care au suferit un infarct....

Bani de la minister pentru tratarea pacienților care au suferit un infarct. Din ce motiv sunt mereu pline saloanele Institutului de Boli Cardiovasculare din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

cardiologie01-640x427

Institutul de Boli Cardiovasculare din Timișoara se află pe lista celor 15 spitale din România care au fost incluse, și în acest an, într-un amplu program destinat tratamentului în primele 12 ore al pacienților care se află în stare critică după ce au suferit un infarct miocardic acut. Potrivit purtătorului de cuvânt al institutului, medicul Alina Lupu, la mijlocul acestei luni, din cele 20 de milioane de lei alocate de Ministerul Sănătății pentru acest program, la Timișoara au ajuns două milioane de lei.

Banii vor fi folosiți pentru achiziționarea de medicamente și materiale sanitare pentru bolnavii diagnosticați cu infarct miocardic acut, care sunt internați în secția de Anestezie și Terapie Intensivă din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare de la Pădurea Verde.


“Pacienţii vor avea la dispoziţie materiale sanitare necesare pentru instalarea stenturilor în centrele de specialitate”, preciza, în urmă cu câteva zile, ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu. Aceste stenturi de care pacienții au nevoie vor fi montate tot pe cheltuiala spitalului timișorean.

Alina Lupu ne-a explicat că anul trecut au fost tratați la Institutul de Boli Cardiovasculare aproape 600 de pacienți care au suferit un infarct, în cadrul programului finanțat de Ministerul Sănătății. În acest an, doar în primele luni, au fost tratate 230 de cazuri. “A crescut foarte mult adresabilitatea în ultimul timp, și asta pentru că noua conducere a Institutului de Boli Cardiovasculare a rezolvat multe probleme pe care spitalul le avea. Tot mai mulți pacienți sunt tratați gratuit, nu sunt nevoiți să cumpere medicamente sau materiale sanitare”, a mai spus Alina Lupu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.