Firma Continental nu recunoaște poluarea, dar face o investiție de aproape 10...

Firma Continental nu recunoaște poluarea, dar face o investiție de aproape 10 milioane de euro pentru a o combate. Ce tehnologie de ultimă generație aduc nemții

5
DISTRIBUIȚI

aer curat

Continental va implementa o soluție tehnică de reducere a percepției mirosului la fabrica de anvelope din Timișoara.Anunțul vine în urma repetatelor proteste ale activiștilor timișoreni care reclamă poluarea din zonă.

Cu alte cuvinte, compania anunță o investiție de 9,5 milioane de euro în urma căreia timișorenii care locuiesc în proximitatea fabricii să nu mai simtă mirosul noxelor emanate în timpul procesului de fabricare a anvelopelor. Oficialii Continental nu spun nimic despre reducerea poluării.

”Principiul de operare al soluției tehnice, denumită Non-Thermal Oxidation – Cold Plasma technology (active oxygen)/Oxidare Non-Termică – Tehnologie cu Plasmă Rece (oxigen activ), constă într-un curent alternativ ce generează un câmp de plasmă care descompune oxigenul și apa din aer în radicali de oxigen (oxigen activ).


Se produce o reacție de oxidare la contactul cu aerul din procesul de producție a anvelopelor, care la rândul ei neutralizează moleculele de miros rezultate în procesul de vulcanizare a anvelopelor. În plus față de implementarea tehnologiei cu plasmă în aria de vulcanizare, precum și în lumina unei dezvoltări tot mai rapide a tehnologiilor de producție a anvelopelor și a cerințelor de calitate a clienților, Continental a decis să acționeze proactiv în ceea ce privește emisiile procesului de amestec al cauciucului. Pentru aceasta, compania va instala în aria de Mixare amestec un echipament denumit Regenerative Thermal Oxidation (RTO) – Oxidare Termică Regenerativă. Acest echipament va distruge compușii organici volatili apăruți în cadrul procesului de producție prin oxidarea acestora la temperatură înaltă”, a informat Anca Fiat, PR-ul companiei. ”Prin acest proiect dorim să ne continuăm strategia de dezvoltare durabilă, care are printre obiectivele principale îmbunătățirea continuă a proceselor noastre, și în același timp reducerea constantă a impactului operațiunilor noastre asupra vecinătății”, a declarat Klaus Ohlwein, directorul general al fabricii de anvelope din Timișoara.

Investițiile pentru cele două echipamente se ridică la 9,5 milioane  de euro, iar implementarea lor se va desfășura până la finele lui 2015.

5 COMENTARII

  1. Pai , prin insasi aceasta investitie firma recunoaste poluarea de care este vinovata. De altfel, lucrurile au stat asa de la bun inceput doar ca societatea civila este acum mai vocala. Si atunci, de voie, de nevoie vor mai face ceva… Deocamdata este doar la nivel declarativ. Oricum, imaginea lor este pierduta. Iar efortul lor, de acum inainte, este in zadar. Continental polueaza un oras intreg si distruge sanatatea generatiilor pe termen mediu si lung. Cine crede ca investitiile lor vor stopa poluarea este mai mult decit naiv. Vom vedea care dintre autoritati ii gireaza si de acum inainte.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.