Peste 700 de amenzi în șapte zile pentru șoferii vitezomani. Câte permise...

Peste 700 de amenzi în șapte zile pentru șoferii vitezomani. Câte permise de conducere au fost reținute înainte de Paști

0
DISTRIBUIȚI

Control tehnic al masinilor aflate in trafic efectuat de Politia Rutiera alaturi de Registrul Auto Roman (RAR), in Bucuresti

Săptămâna trecută, polițiștii rutieri din Timiș au derulat o campanie denumită sugestiv „Speed”, care a avut scopul impunerii respectării normelor legale de viteză în rândul conducătorilor auto. Campania s-a desfășurat pe teritoriul tuturor celor 27 de state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Rutiere Europene), iar în județul Timiș au fost aplicate 724 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care au apăsat pedala de acceleraţie prea tare.

Din analiza accidentelor de circulaţie grave produse pe raza judeţului Timiş, în perioada 1 ianuarie – 11 aprilie 2014, comparativ cu perioada similară a anului 2013, relevă că 8 accidente (cu 2 mai multe), soldate cu decesul a 4 persoane ( cu 2 mai multe) şi rănirea gravă a altor 7 (cu 3 mai multe), au avut drept principală cauză generatoare viteza nelegală şi neadaptată condiţiilor de drum.

În săptămâna premergătoare Paștelui, Poliţia Română a coordonat o acţiune preventivă pentru reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză.


Au fost folosite toate echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi de măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor, din dotare, amplasate în sistem cascadă.

În timpul controlului de săptămâna trecută, poliţiştii timișeni au constatat 14 infracţiuni şi au aplicat 724 de sancţiuni conducătorilor auto care au apăsat pedala de acceleraţie prea tare. Totodată, au fost reţinute 25 de permise de conducere, 18 dintre acestea fiind pentru depăşirea limitelor legale de viteză cu peste 50 km/h.

Și în cursul zilei de azi, pentru a asigura fluenţa traficului rutier în scopul unei călătorii în siguranţă, poliţiştii rutieri sunt la datorie, folosind toate aparatele radar din dotarea Serviciului rutier Timiş pentru combaterea excesului de viteză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.