Un vinars vechi de aproape 30 de ani, “vedeta” salonului Vinvest. De...

Un vinars vechi de aproape 30 de ani, “vedeta” salonului Vinvest. De ce crede un producător că românii nu știu să savureze o băutură, ci beau doar pentru a se îmbăta

0
DISTRIBUIȚI

vinars

Un vinars natural, cu aromă de cafea, caramel, vișine și cuișoare, vechi de 28 de ani, este una dintre cele mai apreciate băuturi prezentate în cadrul Salonului Internațional de Vinuri VINVEST, ce își închide, astăzi, porțile, la Timișoara.

De aproape 30 de ani, vinarsul este păstrat în butoaie de stejar, din lemnul cărora își ia culoarea aparte. Pentru că este o băutură alcoolică 100% naturală, prețul este unul pe măsură: 350 de lei trebuie să scoată din buzunar cei care doresc să se delecteze cu un asemenea vinars fin. Bogdan Costin, reprezentantul companiei care comercializează cel mai vechi vinars din România, povestește că, totuși, prețul nu este unul foarte mare, ținând cont de faptul că are o calitate identică cu cea a coniacurilor comercializate în întreaga lume, care costă mult mai mult.

“Diferența între vinars și coniac este fix zero, și asta pentru că procesul de realizare al acestor băuturi alcoolice este identic, doar că noi, în România, nu putem să denumim vinarsul coniac.


Nu există nicio diferență în ceea ce privește calitatea”, a explicat Bogdan Costin.

Bărbatul consideră că, deși compania la care lucrează produce unul dintre cele mai bune coniacuri din România, românii preferă tot mărcile cunoscute. “Noi nu avem o cultură în România în ceea ce privește băuturile. Noi mergem în club să ne îmbătăm, nu să savurăm o băutură. Câte lounge-uri știți dumneavoastră în Timișoara, unde să poți savura un coniac și un trabuc? Eu nu știu niciunul. Lumea merge în club ca să se spargă în figuri, și dacă vecinul bea Jack Daniel’s și la el este o fată mai frumoasă la masă, atunci beau și eu. Coniacul este un produs subevaluat în România”, mai spune Bogdan Costin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.