Artiștii timișoreni vor fi prezenți la cel mai mare târg de artă...

Artiștii timișoreni vor fi prezenți la cel mai mare târg de artă din România. Cine va reprezenta urbea de pe Bega

0
DISTRIBUIȚI

art safariPeste o sută de muzee şi galerii de artă din România, Germania, Italia şi Austria, 350 de artişti români şi străini, şase secţiuni de prezentare, un spaţiu cu puternică tradiţie culturală, este cartea de vizită a celui dintâi pavilion profesional şi public de artă din România, Art Safari, cel mai nou pavilion de artă din Europa de Est, deschis la Bucureşti începând de miercuri. Art Safari şi-a propus să construiască legăturile dintre arta de patrimoniu şi cea contemporană, relaţia dintre artist, galerie şi colecţionar, dintre instituţiile de cultură şi piaţa de artă, dintre întregul sistem cultural şi publicul larg, pentru a contura un sistem artistic de nivel european prin participarea cât mai largă a celor implicaţi în actul de cultură. Târgul de artă, amenajat în Piaţa George Enescu, este deschis tuturor artiştilor în viaţă, colecţionarilor, galeriilor şi negustorilor de artă.

purple
Purple / Taur Violet, piesa de rezistenta semnata Gheorghe Fikl la Art Safari

Din Timişoara, va participa reputatul pictor Gheorghe Fikl, ale cărui lucrări i-au atras atenția și Prințului Charles.


Acesta va avea patru lucrări puternice, printre care deja cunoscuta “Taur Violet”. De asemenea, sculptorul Bogdan Rață va avea propriul stand unde va expune câteva dintre cele mai reprezentative piese ale sale.

Artiştii plastici Doru Tulcan şi Constantin Flondor vor reprezenta, prin conferinţa „Întrebarea, o deschidere” vor aduce în atenţia publicului unul dintre cele mai experimentaliste şi inovatoare grupuri artistice ale anilor ’60 din România. Andrei Jecza va participa la masa rotundă „Arta contemporană est-europeană” din partea Jecza Gallery, unde, alături de alţi galerişti din centrul şi sud-estul Europei, va încerca să contureze modul în care s-a dezvoltat sistemul artistic est-european, ce va reprezenta el pentru viitorul artei contemporane şi în ce măsură a reuşit să se racordeze la sistemul artistic internaţional. Dr. Gabriel Kelemen, lector universitar  la catedra de Istoria culturii şi civilizaţiei de la Facultatea de Arte şi Design Timişoara îşi va lansa, sâmbătă, cartea „Arhetipul sferă-vortex. Influenţa asupra culturilor umane. Vibraţie-formă-simbol” iar printre participanţii la masa rotundă a cărei temă va fi „Educaţia artistică în sistemul universitar” se numără şi Călin Beloescu de la Facultatea de Arte şi Design a Universităţii de Vest.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.