Ce mesaj a postat primarul liberal Nicolae Robu cu puțin timp înainte...

Ce mesaj a postat primarul liberal Nicolae Robu cu puțin timp înainte de întâlnirea cu Traian Băsescu UPDATE Robu explică de ce a postat mesajul înaintea sosirii președintelui la Timișoara

3
DISTRIBUIȚI

robu la ceas03

Edilul-șef al Timișoarei s-a întâlnit în această dimineață cu președintele aflat în vizită în zona de vest a țării. Înainte de întânirea cu șeful statului, Robu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj destul de lung, cu titlul „Gânduri Facebook de dreapta, pentru dreapta, dintr-un oraș de dreapta”.

În esență, mesajul este un scurt bilanț pentru România la aproape 25 de ani de la Revoluția din 1989. Nicolae Robu remarcă disfuncționalitatea clasei politice, corupția și incompetența, și face un apel la unitatea partidelor de dreapta. Iată integral mesajul primarului, așa cum a apărut pe rețeaua de socializare:

„S-au scurs, iată, aproape 25 de ani de la Revoluţia Română Anticomunistă din Decembrie 1989. Ne-am angajat, atunci, noi, ca popor, să ne construim o societate democratică, în care fiecare să se poată realiza după merite, în libertate şi egalitate de şansă şi de tratament. Ne-am angajat ca în plan politic să funcţionăm pluripartinic, în diversitate ideologică, într-o competiţie care să-i promoveze la putere în fiecare moment pe cei mai buni. E timpul ca acum, la 25 de ani, să facem un bilanţ. Desigur, pe FB putem vorbi doar de unul ultrasumar. Şi totuşi:

1. România de astăzi este, fără îndoială, un stat democratic, dar cu o democraţie insuficient consolidată. Statul de drept nu este pe deplin funcţional, din timp în timp apărând derapaje şi cel puţin tentative sau măcar tentaţii de încălcare a regulilor lui. Toate partidele ajunse la putere -mai puţin sau aproape deloc PNL şi acest lucru este o realitate incontestabilă- au fost acuzate în timp, cu suficiente ilustrări, de astfel de derapaje, tentative sau tentaţii. Stânga politică -PSD şi precursorii săi- au „excelat” la aşa ceva, iar astăzi, nimic nu pare să se fi schimbat în bine în mentalitatea şi practicile stângii. Iar concluzia mea este că PSD are în genă, pur şi simplu, desconsiderarea statului de drept.

2. În privința meritocrației, ce să vorbim?! Ea a fost cvasiinexistentă, clientelismul fiind preferat în mod detașat.


Din nou, „excelența” o deține tot PSD -și din nou, în opinia mea, de la nivel de genă :(-, chiar dacă nici alții -și aici, din păcate, admit că PNL nu face excepție decât insular- nu se disting suficient în bine.

3. Pluripartitismul a funcționat într-o manieră păguboasă, într-o fărâmițare excesivă și total necristalizat ideologic. Fărâmițarea s-a manifestat, din păcate, exclusiv, în zona dreptei și, ca într-un „făcut”, parcă, de îndată ce anumite coagulări au avut loc, au urmat iar şi iar scindări. Pe acest fond, s-a ajuns mereu la alianţe. NICIUNA nu a funcţionat! De regulă, au fost contradictorii ideologic: CDR (dr) + PD (atunci st), PDL (dr) + PSD (st), PNL (dr) + PSD (st).

CONCLUZII:
1. Cel mai rău lucru care se poate întâmpla României este rămânerea pe termen lung -şi chiar mediu sau scurt!- la putere a stângii (PSD) şi mai ales extinderea acestei puteri spre Preşedinţie sau în administraţia publică locală

2. Cel mai bun lucru pe care îl pot face partidele de dreapta este SĂ-ŞI UNEASCĂ FORŢELE. Acest lucru trebuie să înceapă de jos, din administraţia publică locală şi să continue până la vârf, inclusiv cu fuziuni. Avem şansa să avem un partid de dreapta istoric -PNL-, cu o istorie strălucită, cu care oricine se poate mândri şi care în mod incontestabil este, la ora actuală, partidul de dreapta numărul 1 în România, în jurul ori şi mai bine în cadrul lui, coagularea dreptei româneşti poate avea loc. Nu este nevoie pentru asta decât de minţi limpezi şi prevalenţă a binelui României dincolo de orice!”

UPDATE Întrebat dacă postarea de astăzi de pe Facebook are vreo legătură cu sosirea președintelui Traian Băsescu la Timișoara, primarul Nicolae Robu a spus că „nu, nici nu am discutat despre asta. Acel mesaj nu a avut nicio legătură. Înainte de a ști că voi avea o întrevedere cu domnul președinte am vrut să lansez un asemenea mesaj. După cum știți foarte bine, eu muncesc enorm, pe lângă munca pe care o fac din postura de primar trebuie să adaug și implicarea din campania electorală, și nu am avut timp să public acele idei mai devreme. Ce pot să vă spune este că da, am realizat că o să vină o asemenea întrebare din partea dumneavoastră după ce am aflat că voi avea întâlnirea cu domnul președinte, dar aveam de ales între a mai amâna comunicarea acelor idei sau a o face înainte de întâlnirea cu președintele, și am realizat că nu are sens să mă expun la astfel de interpretări”.

3 COMENTARII

  1. du-te mahhh la coafor si caneste-ti paru’ cocota masculina ce esti !
    si lasa-ne ca te-am votat ca tampitii sa scapam de hotii de ciuhandu borza orza cojocari si am dat de …tine.

  2. Domnule primar, ati ajuns in aceasta functie ca si candidat USL, adica ati obtinut voturi anti-PDL. Credeti ca aveti dreptul moral de a urma alta cale? Aveti dreptul sa faceti ce doriti daca va dati demisia. Eu NU v-am votat. Dupa ce va dati demisia, va puteti atasa de cei care ne-au taiat veniturile cu 50%, au marit TVA-ul , pt.ca ei sa poata fura mai mult. Va doresc „succesuri”.

  3. Domnule ,,Presedinte” Primar , dumneavoastra nu prea aveti cum sa vorbitii despre meritocratie si asta incepand cu ograda dumneavoastra…….PNL….

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.