Ce noutăţi despre amenjarea Turnului de Apă şi a Podului de Fier...

Ce noutăţi despre amenjarea Turnului de Apă şi a Podului de Fier au autoritățile din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Podul de Fier

Municipalitatea timişoreană face noi demersuri pentru a pune în valoare Podul de Fier şi Turnul de Apă din zona Iosefin din Timişoara.

Săptămâna trecută, viceprimarul Traian Stoia spunea că a primit o recomandare din partea consilierei personale a primarului Nicolae Robu care a găsit un arhitect pe nume Sorin Tamaş care şi-a făcut lucrarea de diplomă cu tema amenajarea Turnului de Apă. Astăzi, Stoia a prezentat un proiect de amenajare a Podului de Fier, unde ar urma să funcţioneze o terasă cu mese şi scaune şi un spaţiu de trecere pentru pietoni.

Terasa ar putea fi extinsă în prelungirea podului, urmând ca pe porţiune acoperită cu sticlă să se poată vedea apa.


Vicele a detaliat că „am primit două proiecte de amenajare a podului, probabil că după ce le vede şi domnul Tamaş o să rezulte un lucru care să aibă părţi şi din unul şi din celălalt”.

Concret, muncipalitatea vrea ca obiectivele să fie preluate de investitori care să facă acolo terase din banii lor. Deşi teoretic ar trebui scoase proiecte la licitaţie, Stoia admite ca administraţia nu poate băga investitorilor pe gât proiecte făcute de un anume arhitect, dar spune că, dacă firmele sunt de acord, Tamaş poate coordona lucrările. O altă variantă ar fi ca investitorii să vină cu propriile proiecte, care ar putea fi aplicate doar dacă sunt pe gustul mai marilor din primărie.

Foto: wikipedia.org

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.