Korodi: Ministerul Mediului va finanţa noi studii la Roşia Montană. Unele date...

Korodi: Ministerul Mediului va finanţa noi studii la Roşia Montană. Unele date sunt superficiale

1
DISTRIBUIȚI

rosia montana2

Ministrul Mediului, Korodi Attila, a anunţat că ministerul pe care îl conduce va finanţa în acest an noi studii legate de proiectul minier aurifer de la Roşia Montană, având semnale că unele date existente, legate de impermeabilitatea viitorului iaz de decantare, ar fi „incerte şi superficiale”, scrie Mediafax. Ministrul Mediului, Korodi Attila, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă la Cluj, că vor fi realizate studii geomorfologice în zona viitorului iaz de decantare de la Roşia Montană, care vor dura patru luni, transmite corespondentul Mediafax.

„Ministerul Mediului trebuie să finanţeze din surse proprii studii care să clarifice anumite teme conflictuale. Datele furnizate sunt incerte, superficiale, legate de impermeabilitatea iazului de decantare de la Roşia Montană.


Anul acesta vom face, cu instituţii de ştiinţe, studii care să clarifice aceste aspecte. Vom face în acest an studii geomorfologice în zona în care se doreşte amplasarea iazului de decantare, vom verifica datele cu privire la impermeabilitatea zonei unde se propune construirea iazului, deoarece au fost controverse majore cu privire la validitatea şi valabilitatea datelor furnizate de beneficiarul proiectului. Datele care ne parvin arată că ceea ce s-a întâmplat a fost superficial, există pericol de a emite o decizie luând în considerare date viciate. Studiile vor dura patru luni şi vor fi finanţate din resursele Ministerului Mediului”, a spus Korodi.

Întrebat cum comentează „ameninţările” companiei Roşia Montană Gold Corporation, care a anunţat că va da statul român în judecată, ministrul Mediului a spus că nu crede că statul va pierde un eventual proces.”Când această companie are probleme continue în justiţie ca titular al proiectului şi sunt multe lucruri nepregătite din partea lor şi pierd avize, înseamnă că nu este o problemă a statului român, ci a celor care propun. Cred că statul român, într-un eventual proces, nu va pierde, pentru că avem date certe şi putem arăta care au fost blocajele din cauza beneficiarului, adică a titularului de proiect”, a menţionat Korodi.

1 COMENTARIU

  1. foarte suspect ca dupa 8 ani de standby in avizare se descopera fix cand trebuie dat un raspuns, ca altfel platim despagubiri, ca ar fi date superficiale. Nu cumva va e teama de o eventuala responsabilitate, nea Korodi?

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.