Ponta: Congresul PSD va desemna candidatul la Preşedinţie, nu şi candidatul pentru...

Ponta: Congresul PSD va desemna candidatul la Preşedinţie, nu şi candidatul pentru funcţia de premier

0
DISTRIBUIȚI

victo ponta discurs victorie p

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, la Suceava, că la Congresul PSD unde va fi stabilit candidatul la Preşedinţie al formaţiunii, nu va fi desemnat candidatul pentru funcţia de premier întrucât acesta va trebui să fie stabilit de alianţa de guvernare, scrie Mediafax. Întrebat, într-o conferinţă de presă, dacă odată cu desemnarea candidatului la Preşedinţia României în cadrul unui Congres al PSD va fi stabilit şi candidatul pentru funcţia de premier, Ponta a răspuns: „Nu”.

„Nu vom stabili pentru simplul motiv pentru că aşa am spus noi-Crin Antonescu şi cu mine- că preşedintele ţării nu trebuie să mai facă guverne. Că nu ne place că Traian Băsescu făcea guverne şi spune că nu mă interesează cine a câştigat alegerile şi eu îl pun tot pe Boc”, a spus Ponta.

El a arătat că premierul va fi stabilit de alianţa de guvernare care nu va fi doar PSD, ci o alianţă şi o majoritate parlamentară care va susţine un guvern. „Nu e suficient să te susţină preşedintele ca să fii prim-ministru.


S-a văzut în cazul lui Boc şi al lui MRU că a fost un eşec”, a mai declarat liderul social-democrat. El şi-a exprimat încrederea că după alegerile europarlamentare se va reface majoritatea USL. „Aş vrea ca, după 26 mai, să guvernăm aşa cum ne-au votat oamenii: USL, că aşa am candidat, ca USL. Şi programul economic în baza căruia am obţinut aceste rezultate foarte bune, eu vă spun de pe acum, nu-i programul PSD. E programul USL”, a spus Ponta.

Întrebat despre participarea primarului liberal al comunei Dumbrăveni la mitingul organizat de Alianţa PSD-UNPR-PC, Victor Ponta a spus că acesta este primar USL şi că peste tot în ţară s-a întâlnit cu aleşi locali liberali. „Peste tot unde am fost ne-am întâlnit cu aleşii locali liberali, cu preşedinţi de Consilii judeţene, cu primari. Majorităţile în cele mai multe zone sunt USL”, a explicat Victor Ponta. Preşedintele PSD, Victor Ponta, a participat, vineri după-amiază, la un miting electoral în comuna suceveană Dumbrăveni, unde au fost prezenţi simpatizanţi şi membri de partid din judeţele Suceava şi Botoşani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.