Zeci de mii de persoane au defilat sub drapelul Rusiei în Crimeea

Zeci de mii de persoane au defilat sub drapelul Rusiei în Crimeea

0
DISTRIBUIȚI

Simferopol ucraina

Aproximativ 60.000 de persoane au defilat, joi, arborând drapele ruseşti şi portrete ale preşedintelui Vladimir Putin la Simferopol, capitala peninsulei ucrainene Crimeea, alipită la Rusia în martie.

Cei care au participat la marşul organizat cu ocazia Sărbătorii Muncii sunt în principal salariaţi ai sectorului public.


Ei poartă afişe pe care se poate citi: „Noi suntem Rusia”, „Putin este preşedintele nostru”, a constatat un jurnalist al AFP.

Ocupată de forţele ruse după îndepărtarea regimului pro-Kremlin de la Kiev, Crimeea a fost alipită în trei săptămâni Rusiei, în urma unui referendum controversat şi nerecunoscut de comunitatea internaţională, organizat în martie.

Estul rusofon al Ucrainei este în prezent devastat de o insurecţie prorusă organizată, potrivit Kievului şi occidentalilor, de Rusia.

„Suntem foarte îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în estul Ucrainei. Nu putem lăsa armata (ucraineană) să tragă în civili. Toţi ruşii trebuie să se reunească”, a declarat presei preşedintele Parlamentului din Crimeea, Vladimir Konstantinov.

La Sevastopol, portul Flotei ruse la Marea Neagră, aproximativ 8.000 de persoane au defilat la apelul autorităţilor municipale, potrivit poliţiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.