Engleza „a la Ion Iliescu” a făcut legea la dezbaterea pe tema...

Engleza „a la Ion Iliescu” a făcut legea la dezbaterea pe tema regenerării prin cultură de la Timișoara. Ce oaspeți de seamă au fost ascultați cu mare interes

1
DISTRIBUIȚI

plen-consiliu-local

Dezbatere de top la Primăria Timișoara pe tema regenerării prin cultură. Așa cum s-a anunțat încă de la începutul săptămânii, Primăria Municipiului Timişoara, Institutul Intercultural Timişoara şi Asociaţia MetruCub – resurse pentru cultură, alături Asociaţia pentru Tranziţia Urbană au contribuit la realizarea evenimentului denumit „Regenerare urbană prin cultură”.

Întâlnirea a fost moderată de Vera Marin, preşedinte al Asociației pentru Tranziție Urbană şi lector în cadrul Universităţii de Arhitectură şi Urbanism „Ion Mincu” din Bucureşti și i-a avut ca invitați speciali pe domnul Jean-Baptiste Cuzin – Director al Unității Internaționale şi Multilaterale a Ministerului Culturii şi Comunicării din Franța, doamna Josefina Lopez-Galdeano – U Space din Spania şi domnul Luca Bergamo – Secretar General al Culture Action Europe din Belgia.

Conform organizatorilor la dezbatere au luat parte 58 de persoane notate pe listele de prezență.


Discursurile au fost susținute în limba engleză, iar participanții au putut asculta în cele 20 de căști traducerea efectuată în paralel. Cu toate că nici vorbitorii de limba engleză din sală nu au înțeles foarte bine despre ce se vorbește, dat fiind faptul că vorbitorii aveau accente diferite sau vorbeau foarte repede, organizatorii se declară mulțumiți de eveniment și spun că dacă s-ar fi procedat la angajarea unui specialist care să traducă la interval de două fraze, durata evenimentului ar fi fost dublă și că din moment ce nimeni nu s-a plâns că nu pricepe, și căștile nu au fost ocupate, totul este în ordine. Notabil este faptul că la dezbaterea organizată de primărie au luat parte și doi preoți veniți în veșminte bisericești. Ambii au ascultat discursurile la căști.

Foto: arhivă

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.