EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 Calculează ce notă vei lua la proba de Română....

EVALUAREA NAȚIONALĂ 2014 Calculează ce notă vei lua la proba de Română. Vezi BAREMUL de corectare

0
DISTRIBUIȚI

evaluare-2014-loga-2

Absolvenții clasei a VIII-a au susținut, astăzi, prima probă a Evaluării Naționale, la Limba și Literatura Română. O bună parte dintre elevii timișoreni s-au plâns de faptul că subiectele au fost destul de dificile.

În urmă cu puțin timp, în jurul orei 15.30, reprezentanții Ministerului Educației Naționale au afișat baremul de corectare al celor două subiecte de la proba scrisă la Limba și Literatura Română, care au fost notate în total cu 78 de puncte, zece puncte fiind acordate din oficiu, iar alte 12 puncte au fost acordate pentru redactarea întregii lucrări.

La primul subiect, elevii au primit un text la prima vedere, “Rânduri pentru Anul Nou”, de Ion Minulescu, iar pe baza acestuia au rezolvat mai multe cerințe. Tot pornind de la acest text, absolvenților clasei a VIII-a li s-a cerut să redacteze o compunere în care să-și exprime opinia despre semnificația mesajului poeziei scrise de Ion Minulescu.


Iar la subiectul al doilea, candidații au avut de rezolvat șase cerințe pe baza unui text jurnalistic și să redacteze o narațiune în care să povestească o întâmplare petrecută în timpul participării la o întâlnire organizată de școală cu un scriitor contemporan.

Iată Baremul de corectare al subiectelor primite la Limba și Literatura Română:

barem romana 1

barem romana 2 barem romana 3

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.