Primarul Nicolae Robu are detalii din culise. Cum se fac graffiti-urile din...

Primarul Nicolae Robu are detalii din culise. Cum se fac graffiti-urile din Timişoara şi cum vor fi opriţi ilegaliştii

2
DISTRIBUIȚI

graffitti timisoara 2013 (64)

Primăria Timişoara intenționează să aloce nu mai puţin de 100.000 de euro pentru curăţarea monumentelor, a clădirilor de patrimoniu şi a podurilor din urbea de pe Bega de graffiti.

Exasperat deja de subiectul mâzgăliturilor din oraş, primarul Nicolae Robu a explicat că „noi am încercat mai multe variante şi evident că avem preocuparea să îi prindem pe cei care mâzgălesc pereţii.


Au fost prinşi de când sunt eu primar, s-a ajuns pe la zece. Sunt amendaţi aspru şi s-a mai aflat de la cei prinşi care este mecanismul prin care lucrează. E foarte greu să îi prinzi până când nu vom avea camere video în oraş. Ei vin la ore târzii în noapte, la trei sau patru, sunt foarte bine organizaţi, stau câţiva de pază să nu fie nimeni în zonă, deschide unul sacoşa, scoate din ea spray-urile şi ce mai trebuie, în câteva secunde e mâzgălit un zid şi după aceea dispar. Pentru a-i prinde, măsura este montarea de camere video în oraş şi vom face lucrul acesta, pentru că avem un proiect pe rol de creştere securităţii în oraş. Sancţiunile sunt foarte aspre faţă de cei pe care îi prindem. Trebuie şi noi, primăria, dar şi proprietarii, să fim atenţi”.

Edilul spune că iniţiativa de a le pune grafferilor clădiri la dispoziţie pe care să picteze nu a avut succes, pentru că aceştia nu au făcut solicitări către primărie, nefiind interesaţi.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.