Veşti bune pentru timişoreni. Ce pieţe din centrul istoric se vor deschide...

Veşti bune pentru timişoreni. Ce pieţe din centrul istoric se vor deschide traficului

0
DISTRIBUIȚI

baia turceasca piata libertatii 5Haosul din centrul orașului, aproape de sfârșit sau cel puțin pentru unele zone. Viceprimarul Dan Diaconu a oferit astăzi informații cu privire la starea lucrărilor care au ca scop renovarea centrului istoric al urbei de pe Bega. Legat de faptul că pietonii abia mai pot circula prin Piața Libertății, Diaconu a spus că „este adevărat și atunci când am început un șantier de dimensiunea centrulu istoric astfel de probleme erau inevitabile. Datorită termenului scurt de realizare a trebuit să începem lucrările în toată zona perimentrului de Cetate și ca atare problemele sunt evidente. Există și vești bune în Piața Libertății cercetările arheologice s-au finalizat.


Așteptăm raportul comisiei de arheologie. Ne aflăm în momentul în care toate rețelele subterane au fost finalizate și într-un moment în care care se pregătește solul pentru pavare. Rigolele au fost deja amplasate ceea ce înseamnă că în perioada următoare Piața Libertții va deveni disponibilă pentru timișoreni. Același lucru se poate spune și despre Piața Sfântul Gheorghe unde vom începe să turnăm cuva de beton pentru amfiteatrul care va fi un loc absolut special în Timișoara și pentru Piața Țarcului”.

Cu toate acestea mai există și zone care nu vor fi atât de repede accesibile traficului pietonal. „Mai avem și zone unde a cercetarea arheologică continuă, Piața Alecsandri și Sfântul Gheorghe. În cursul lunii iunie încă mai avem cercetare arheolgică, dar se lucrează în paralel și la partea subterană la instalațiile de căldură, iluminat public și telecomunicații. Sperăm ca cercetările arheologice să se finalizeze în această lună și termenele să fie finalizate”,a completat Diaconu. Perioada de implementare proiectului este de 39 de luni, începând cu data de 30.12.2011, iar valoarea asistenţei financiare nerambursabile este de 52.287.673,37 lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.