Primarul Timişoarei a descins la un palat ţigănesc pe strada Romulus, unde...

Primarul Timişoarei a descins la un palat ţigănesc pe strada Romulus, unde a aflat că turnuleţele rromilor au intrat în „arhitectura oraşului”. Cu ce l-a ameninţat proprietarul FOTO

14
DISTRIBUIȚI

Nicolae Robu primar, Florin Radulescu proprietar 02Primarul Nicolae Robu a descins, astăzi, pe strada Romulus din  Timișoara, la casa cu numărul 11, acolo unde a aflat că Florin Rădulescu, un cetăţean de etnie rromă îşi ridică o casă cu turnuleţe. Flancat de presă şi poliţia locală, Robu a declarat că „am primit o sesizare de la o cetăţeancă ce locuieşte prin zonă, sau a trecut, că se profilează să se realizeze nişte turnuleţe. Doamna, ştiind că eu nu tolerez să se mai construiască turnuleţe în Timişoara, mi-a trimis această sesizare pe Facebook. Eu am trimis această sesizare poliţiei locale care a descins la faţa locului şi a constat că se execută aceste lucrări fără autorizaţie. Există doar un certificat de urbanism eliberat pentru punere în siguranţă a clădirii sau aducerea ei la forma iniţială, pentru că au început cu mult timp în urmă lucrări. În loc să se conformeze şi să oprească aceşti cetăţen,i iată că s-au gândit să continue lucrările în sfidarea legii şi să construiască o casă cu turnuleţe. Poliţia a făcut un proces verbal şi a aplicat amendă cu 5.000 de lei”. Robu s-a plâns şi că din cauza atitudinii faţă de rromi a luat amendă de la CNCD şi că acţiunea de faţă nu are nimic rasist, ci ţine de aplicarea unor norme de urbanism.

În timp ce primarul dădea asigurări în faţa camerelor că nu mai tolerează case cu turnuleţe în urbea de pe Bega şi că la faţa locului va fi instituită paza pentru ca lucrările să fie oprite, în faţa camerelor a ajuns proprietarul însoţit de copii şi rude.


După un salut politicos, Robu i-a explicat lui Rădulescu că lucrările pe care le efectuează nu sunt autorizate. Abia atunci a început circul. Omul i-a răspuns primarului că turnuleţele sale sunt autorizate din 1990. După ce l-a atenţionat pe primar să asculte cu atenţie, Rădulescu i-a spus că „am fost în audienţe peste tot. Acuma casa se pune în siguranţă să nu îmi plouă în casă. Am primit un proces verbal, am fost în audienţe, să se rezolve problemele astea. Având în vedere că casa a fost descoperită, am luat un aviz de la Monumente ca să reparăm casa. La un moment dat s-a făcut o eroare fără a fi intenţionat”. După ce Robu i-a reproşat că face lucrări fără autorizaţie, omul a spus că este mândru de etnia lui şi că este un om care are zece ani de şcolă în România şi că „pădure fără uscături nu există”. Rădulescu a avertizat că „dacă aţi luat în vizor rromii, nu trebuie să îi puneţi în aceeaşi oală pe toţi oamenii”. După ce un domn care îl însoţea i-a spus primarului că „turnuleţele astea au intrat în arhitectura oraşului”, aproape râzând, Robu a replicat că „sunt intrate, dar noi vrem să le scoatem”. Sătul să i se reproşeze că face lucrări fără autorizaţie, Rădulescu l-a avertizat pe Robu că este cetăţean francez şi că va apela inclusiv la ambasadă pentru ca problemele lui să fie rezolvate, susţinând că de la Monumente nu i s-a spus că are nevoie de autorizaţie de construcţie pentru a face intervenţii la casă. Sătui să fie filmaţi şi chestionaţi, romii din jur s-au pus pe comentat. Acelaşi bărbat care a spus că turnuleţele au intrat în istoria oraşului, i-a spus lui Robu să obţină fonduri europene pentru a renova casa şi să lase filmările şi certurile. La final, primarul şi Rădulescu au convenit să aibă o întâlnire mâine la ora 15, unde să discute despre turnuleţe şi lucrări. „Fără ketchup şi fără muştar” a fost concluzia rromilor din zonă care au salutat bucuroşi plecarea primarului şi a presei.

Foto: Constantin Duma

 

14 COMENTARII

  1. ROBU a iesit ca sa se vada la tv! lui ii place circul! nu conteaza ca mai stiga cineva la el, principalul este ca apare in presa si la tv! totul este OK!

  2. Tiganul sa isi dea jos turnuletele si gata. Nu poate face lucrari pe baza unor avize ci numai pe baza de autorizatie pe care nu o are. Nu inteleg de ce sunt necesare negocieri pentru o prevedere clara, legala. Eu ca si etnic roman ma simt discriminat de astfel de manifestari ale autoritatilor publice. Eu ca si roman daca as fi facut lucrari ilegale as fi fost imediat amendat si executat. De ce acestui tigan nu ii este aplicata legea? Mai mult decat atat…ITM-ul ar trebui sa verifice daca muncitorii au contracte de munca si daca au, firma care executa lucrarile trebuie amendata fiindca executa lucrari neautorizate. Totul este o mizerie incepand cu tiganii acestia tupeisti.

  3. DEMOLAREA TURNULETELOR TIGANESTI SI APLICAREA LEGII !!!!! IN FRANTA GUNOIUL ASTA ISI FACE CASA CU TURNULETE ??? AR ZBURA CU TOT CU ELE. NUMAI LA NOI SE NEGOCIAZA CU ACESE JEGURI PENALE.

  4. Ciudat din poze mai mult reiese ca cei doi asazisi politisti …locali ,mai degraba asigurau paza tiganului,atitudinea acestora de copii (stai cu limba scoasa -defect profesional deprins de la Cojan ),obedienta si slugarnicia pe in fata stapanului …primar;cei de la interventii o pusesera de o barfa la cativa pasi mai incolo…penibil !!!Un primar patetic,jalnic si fara nici o treaba !!! Cioroii directia cazanul de sapun ,fara comentarii ,chit ca e jigodie romana ,franceza etc ,sapunul cheia cu aroma de bulibasa !

  5. Dlor, asa nu se mai poate ! La ce folos ca avem legi daca nu se respecta?? Din punctul meu de vedere aici trebuia adus buldozerul si daramat tot.

  6. Greseala este a autoritatilor, din start. Pentru ca stau de vorba cu ei. Legea nu da loc la negocieri. Si nici nu se roaga de nimeni. In momentul cand tu, primar, cobori la nivelul acestui individ si vii pe terenul lui, cu intarituri (asadar aratand ca iti este frica ori ca vrei imagine) primesti ce ai cautat. Este exact scena de la Cotroceni intre Harvitza/Ponta si Basescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.