REZULTATE FINALE Elevii află astăzi dacă au obținut note mai mari la...

REZULTATE FINALE Elevii află astăzi dacă au obținut note mai mari la Evaluarea Națională UPDATE Ce veste proastă au primit unii contestatari

0
DISTRIBUIȚI

evaluarea nationalaSute de elevi de clasa a VIII-a din județul Timiș așteaptă cu sufletul la gură să se afișeze rezultatele finale ale Evaluării Naționale, astăzi.  După ce au fost afișate primele rezultate, vineri, 440 de copii s-au înghesuit să depună contestație, nemulțumiți fiind de notele obținute. Dintre aceștia, 342 au depus contestație la Limba Română, 91 la Matematică și șapte la Limba Maternă.

Astăzi, până la ora 16.00, urmează să fie afișate la avizierele școlilor rezultatele finale ale Evaluării Naționale.


Din cei aproape 5.000 de absolvenți de clasa a VIII-a din județul Timiș care au susținut cel mai important examen din viața lor în acest an, peste 61 % au obținut note peste cinci.

Peste doar trei zile, elevii sunt așteptați să se înscrie la liceu, în perioada 4 -9 iulie, iar prima etapă a repartizării computerizate va avea loc pe 15 iulie. Din acest an, în calcularea mediei de admitere în liceu, media de la Evaluarea Națională va reprezenta 75 %, iar media celor patru ani de gimnaziu, doar 25 %, și nu 50 % așa cum era în anii precedenți.

UPDATE Ghinion pentru 19 elevi din județul Timiș care au depus contestație în speranța că vor obține note mai mari. Din păcate pentru ei, cei care au recorectat lucrările au decis să le dea note mai mici. Este vorba despre absolvenți de clasa a VIII-a care au depus contestație la Limba Română și doi la Matematică. Potrivit datelor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Timiș, numărul celor care au obținut note peste cinci la Evaluarea Națională, în acest an, a crescut cu doar 0,15 %. Astfel, dacă înainte de contestații procentul era de 61,20 %, după afișarea rezultatelor finale, acesta este de 61,35 %.
Din cele 440 de contestații, 342 au fost depuse la Limba Română, dar s-a modificat nota la lucrările a 157 de elevi. La Matematică au fost depuse 91 de contestații, însă doar la 15 elevi nota a fost modificată, iar la Limba Maternă, niciunul din cei șapte elevi nu a primit o notă mai mare, după contestații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.