Sediul Institutului Francez din Timişoara, în discuţii la nivel diplomatic. Ce soluţie...

Sediul Institutului Francez din Timişoara, în discuţii la nivel diplomatic. Ce soluţie a oferit primarul Nicolae Robu

1
DISTRIBUIȚI

CENTRUL CULTURAL FRANCEZ TIMISOARA

Sediul Institutului Francez din Timişoara ajunge să fie o problemă la nivel diplomatic. Momentan clădirea este revendicată în instanţă şi, mai mult decât atât, chiar dacă ar fi disponibilă ar avea nevoie de reabilitare.

Astăzi, primarul Nicolae Robu a anunţat că Ambasada Franţei doreşte să ştie cu certitudine că problema sediului va fi rezolvată.


„Am convenit cu reprezentanții Institutului Francez că sediul viitor va fi clădirea actuală a Clinicii de Dermatologie, paşii care urmează a fi parcurşi sunt finalizarea lucrărilor la clădirea de pe Daliei în care se va muta Clinica de Dermatologie, pasul doi mutarea Clincii de Dermatologie, pasul trei amenajarea spațiului de pe Mărășeşti și mutarea efectivă a Institutului Francez și mutarea altor centre culturale și reprezentanțe diplomatice a altor state. Institutul Francez se va muta acolo cel mai devreme la jumătatea anului 2015”.

Robu nu ştie momentan câţi bani vor fi necesari pentru reabilitarea sediului, dar spune că legat de banii necesari pentru amenajare, Robu susține că „nu cred că ar costa foarte mult că nu sunt lucrări de reabilitare. Lucrările de amenajare de montare a unei uși sunt lucrări ieftine”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.