Viceprimarul Traian Stoia îi cere explicații secretarului Cojocari pentru clădirile retrocedate ilegal....

Viceprimarul Traian Stoia îi cere explicații secretarului Cojocari pentru clădirile retrocedate ilegal. Cum funcționează mafia imobiliară

6
DISTRIBUIȚI

stoia si cojocari

Viceprimarul Traian Stoia îi cere explicații secretarului Primăriei Timișoara, Ioan Cojocari, cu privire la imobilele vândute în condiții suspecte din urbea de pe Bega. „Având în vedere că lucrările se mișcă foarte greu, am luat decizia de a solicita, în scris, Serviciului Juridic să ne spună cum urmăresc ei desfășurarea aceasta de argumente în favoarea primăriei, cu
aduse la fiecare conferință de presă, și ce fac ei alături de Patrimoniu pentru a readuce în proprietatea primăriei clădirile despre care vorbim de un an de zile. Am căzut de acord că sunt multe lucruri ilegale în procesele de atribuire. Această concluzie este confirmată și de cererile pe care le face corpul de control al premierului și de faptul că în 21 iulie ei revin la primărie. Am solicitat pentru două imobile serviciului Juridic și Direcției Clădiri Terenuri să inițieze consultări cu specialiștii lor pentru reglementarea regimului juridic al celor două imobile”, a spus Stoia.

Astfel se vor cere explicații cu privire la imobilele de pe strada Trandafirilor numărul 5 și Mihai Viteazu nr.


17. Stoia a spus că „pe Trandafirilor numărul 5 a fost atribuit imobilul unui moștenitor care vinde unui cumpărător de etnie rromă și se vinde de trei patru ori. La un moment dat primăria își dă seama că a greșit și atacă cu recurs în anulare la Înalta Curte de Justiție. Hotărârea este 100% în favoarea primăriei, de a reveni la proprietarul inițial, acesta fiind primăria Timișoara. Era normal ca primăria să își intabuleze această sentință și să preia clădirile. Acest lucru nu s-a făcut și după părerea noastră nu s-a făcut din cauza unei neglijențe a unei cunoașteri la nivel elementar a ceea ce trebuie să facă oficiul juridic. După ce am prezentat acest caz lucrurile au rămas la fel. La Mihai Viteazu 17 corpul B. Zidul clădirii B dinspre clădirea A este pe topo, aparținând domnului care e proprietar în față. Primăria poate cumpăra 40 cm pe lungimea zidului și devine proprietară automată pe toată clădirea sau poate să îi vândă proprietarului clădirea cu mai puțin de 40 cm. Nouă trebuie să ni se spună foarte clar, că nu suntem juriști și nu suntem abilitați de a da hotărâri de instanță”.

6 COMENTARII

  1. Mafia imobiliara nu aduce atingere sigurantei nationale? Aici trebuie aduci cei mai profesionisti anchetatori. Nu stiu de ce am impresia ca sunt nume grele implicate in afacerea asta.

  2. multa vorbarie, zero actiune….iar tata jean taca malc, ca doar a luat banul, iar acum nici usturoi n-a mancat, nici gura nu-i pute.

  3. D-nule Stoia nu ar fi mai bine sa va ocupati de cladirile obtinute ilegal de Episcopia Romano-Catolica ? Au revendicat tot orasul si culmea este ca l-au si obtinut? Cum?

  4. acest escroc de cojocai este de pe timpul lui ciuhandru care inca se mai intilneste cu ciuhandru sa-i dea raportul ce se intinpla in primarie ca doar ei au ajutat mafia tiganeasca sa-se extinda ca altfel nu sar fi putut sunt mina in mina cu tigani nu le pasa de timisoara si nu dau doi bani pe timisoreni

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.