Mai puține victime și accidente rutiere pe șoselele din Timiș, conform datelor...

Mai puține victime și accidente rutiere pe șoselele din Timiș, conform datelor oficiale. La ce acțiune de prevenire au participat polițiștii

0
DISTRIBUIȚI

rutiera 18

Acțiunile polițiștilor pentru prevenirea accidentelor au dat roade. Timp de o săptămână de zile polițiștii timișeni au acționat în cadrul unei campanii de prevenire  în scopul reducerii numărului de accidente rutiere produse din cauza nerespectării limitelor legale de viteză. Acțiunea s-a numit „SPEED” și s-a desfășurat în perioada 18-24 august, pe teritoriul a 27 de state membre TISPOL (Organizaţia Poliţiilor Rutiere Europene).

Astfel, au fost amendați 1700 de șoferi dintre care 1152 pentru că nu au respectat normele legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.


Polițiștii au constatat și 14 infracțiuni și au reținut 76 de permise de conducere. Din luna ianuarie și până în prezent au avut loc pe raza județului Timiș 13 accidente grave, mai puțin cu cinci față de acceași perioadă din 2013.

În urma acestora au decedat șapte persoane, cu două mai puțin decât anul trecut, și au fost grav rănite 10, cu trei mai puțin decât în 2013. Două cazuri prezentate de polițiști s-au petrecut în localitatea Șuștra din județul Timiș. Doi șoferi au rămas fără permise de conducere și s-au ales cu amenzi de 810 lei pentru că au condus  cu o viteză de 112, respectiv 145 de kilometri pe oră. Cele mai multe accidente de circulație au avut loc din cauza nerespectării limitelor legale de viteză. Astfel de acțiuni vor continua și în perioada următoate pe raza județului Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.