SCHIMB de prizonieri între Ucraina şi Rusia: Paraşutiştii ruşi capturaţi s-au întors...

SCHIMB de prizonieri între Ucraina şi Rusia: Paraşutiştii ruşi capturaţi s-au întors în ţară. Rusia a eliberat 63 de soldaţi ucraineni VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

soldat capturat rusia ucraina

Zece paraşutişti ruşi capturaţi în Ucraina în urmă cu o săptămână s-au întors duminică în ţara lor, în schimbul eliberării unor prizonieri ucraineni din Rusia, relatează presa rusă, citată de AFP.

Duminică dimineaţă, paraşutiştii ruşi au fost conduşi la postul de frontieră Nehoteievka şi au fost predaţi autorităţilor ruse.

Rusia a eliberat în schimb 63 de soldaţi ucraineni care au intrat pe teritoriul său miercuri, fugind de luptele care se intensifică în estul Ucrainei între rebelii proruşi şi forţele ucrainene.

„Discuţiile nu au fost uşoare, dar bunul simţ a prevalat şi totul s-a încheiat cu bine”, a declarat comandantul adjunct al paraşutiştilor, generalul Alksei Ragozin, referindu-se la schimbul de prizonieri.

Ucraina a anunţat luni că a capturat zece paraşutişti ruşi care, potrivit Moscovei, au trecut din greşeală frontiera, în cursul unei misiuni de patrulare.

Alţi doi paraşutişti ai aceleiaşi unităţi au fost ucişi şi alţi zece răniţi, în cursul unui atac al forţelor ucrainene, a precizat postul de televiziune rus NTV.

Kievul a difuzat, în această săptămână, mărturii filmate ale unor paraşutişti capturaţi cu o zi înainte în estul Ucrainei, o primă probă materială a participării forţelor armate ruseşti în confruntările armate din zonă.

„Avansam în coloană pe câmp, pe un drum.


Mi-am dat seama (că suntem în Ucraina) atunci când au început să ne bombardeze. Nu ştiu când anume am traversat frontiera”, mărturiseşte caporalul Ivan Milceakov, „cetăţean rus”, potrivit unei înregistrări video difuzate de către serviciul de presă al operaţiunii militare ucrainene, preluată de către televiziuni.

Capturarea paraşutiştilor şi informaţiile despre funeralii secrete în apropierea unor baze militare ruse au sporit suspiciunile privind implicarea soldaţilor ruşi în contraofensiva rebelilor separatişti din Ucraina.

Rusia a continuat să dezmintă orice implicare militară în estul Ucrainei, unde NATO a acuzat-o joi că a trimis peste 1.000 de soldaţi şi că a mobilizat alţi 20.000 în apropiere de frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.