Târgul meșterilor populari are loc în acest weekend, la Muzeul Satului Bănățean....

Târgul meșterilor populari are loc în acest weekend, la Muzeul Satului Bănățean. Vezi programul evenimentelor

0
DISTRIBUIȚI

targ

Muzeul Satului Bănăţean va fi gazda târgului regional pentru artizanat şi meşteşuguri din regiunea de vest, care se va desfăşura între 18 şi 22 septembrie, şi al cărui scop este acela de a contribui la încurajarea meşteşugurilor şi a micii industrii rurale, la protejarea meşteşugarilor tradiţionali şi a artizanilor precum şi a meseriilor pe care aceştia le practică, la relansarea acestora şi la promovarea obiectelor de artă populară şi artizanat pe o piaţă cât mai largă.

Nu mai puţin de 60 de meşteri din Banat, Ardeal, Maramureş şi Oltenia – olari, meşteri care prelucrează lemnul, osul sau metalul, alţii specializaţi în manufacturarea pieselor de port popular şi a altor ţesături sau în realizarea de măşti, podoabe tradiţionale, împletituri, icoane, dantelărie, obiecte din sfoară, încălţăminte, unelte sau instrumente muzicale, au confirmat participarea la cea de-a XIV-a ediţie a târgului, de la care nu vor lipsi nici produsele gastronomice specifice satului românesc.

Târgul va fi deschis publicului începând de vineri, între orele 15.00 şi 20.00, iar sâmbătă şi duminică va putea fi vizitat între orele 10.00 şi 20.00. Deschiderea oficială va avea loc sâmbătă la ora 10.00, iar festivitatea de premiere a participanţilor va putea fi urmărită duminică, între orele 10.00 şi 14.00. Muzeul Satului Bănăţean organizează cu acest prilej un concurs foto pentru toţi vizitatorii târgului, cele mai bune fotografii urmând a fi premiate cu diverse obiecte tradiţionale donate de meşterii populari.


Cei care doresc să participe la concurs vor selecta trei fotografii care vor fi trimise pe adresa de mail a muzeului, până la data de 25 septembrie, iar după jurizare, în 26 septembrie, vor fi anunţaţi câştigătorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.