EXCLUSIV Nicolae Robu a trimis alte două note interne de autoprotecţie care...

EXCLUSIV Nicolae Robu a trimis alte două note interne de autoprotecţie care bulversează Primăria Timişoara. Vezi ce lucru HALUCINANT a cerut şi cu ce îi ameninţă pe subordonaţi FOTO

8
DISTRIBUIȚI

 

nicolae robu 215

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, continuă să trimită subordonaţilor note interne prin care încearcă să scape de orice fel de responsabilitate. După nota din luna iulie în care le transmitea că dacă vor apărea probleme ulterioare cu privire la documentele semnate, răspunderea le aparține în totalitate, în septembrie a trimis alte două note interne. În prima, din 2 septembrie, transmisă „tuturor şefilor de structuri organigramice de nivelul 1”, Robu le-a comunicat că „în contextul preocupărilor noastre de protejare a actului administrativ din Primăria Municipiului Timişoara de scăpări de la legalitate şi, implicit, de asigurare a legalităţii stricte, vă solicit, suplimentar uzanţelor, să vă asumaţi explicit, în scris, răspunderea că toate documentele transmise spre plată sunt în strict acord cu legea şi cu realităţile faptice şi că, prin urmare, plăţile sunt 100% legitime. Textul scris cu bold va apărea ad litteram, reprodus prin parafare,pe fiecare document pe baza căruia solicitaţi efectuarea de plăţi şi va fi asumat de dv. prin semnătură în original”.  Documentul a fost emis chiar în ziua când seara a fost invitat la PRESSALERT LIVE, aici recunoscând că notele interne nu-l salvează în totalitate de responsabilitate.

Nicolae Robu nu a fost mulţumit de această notă, prin care obligă pe toată lumea să-şi facă ştampile cu textul stabilit, şi a emis, două zile mai târziu o alta referitoare la modul de efectuare a plăţilor şi de angajare a cheltuielilor. În document se precizează că acestea „în orice scop şi de orice valoare se poate face numai şi numai sub semnăturile şefilor de structuri organigramice de nivel 1  de resort şi ale superiorilor lor nemijlociţi Primar, Viceprimar 1, Viceprimar 2, Administrator public, după caz„.


Documentul trimis de Robu ridică semne de întrebare privind legalitatea având în vedere că modul de efectuare a plăţilor şi cheltuielilor este reglementată prin ordine ale Ministerului Finanţelor. Nota interna va duce, de asemenea, la o creştere inutilă a birocraţiei. În finalul documentului, primarul anunţă că hotărârea sa trebuie imediat pusă în aplicare „orice nerespectare a celor de mai sus va conduce la anularea cheltuielilor angajate, respectiv plăţilor efectuate şi considerarea faptei drept abuz în serviciu, cu toate consecinţele de rigoare”.

nota interna 59 primar robu

nota interna 50 primar robu

8 COMENTARII

 1. DA este corect s-a aibe raspundere pentru ce fac, altfel ajungem la furt din banii publici si nu raspunde nimeni.
  Felicitari d-le Robu……….

 2. Poate asa nu se vor mai deconta furtisagurile, semcheriile. micile afaceri ale functionarilor…. Iar pe deasupra se vor putea gasi in mod indubitabil vinovatii matrapazlacurilor.

 3. Frectie pe picior de lemn. Un functionar nu raspunde penal pentru ca ar fi incalcat notele interne ale primarului ci pentru ca a incalcat legea. Nu se confunda legea cu notele scrise ale primarului.
  Anularea platilor nu o poate face primarul Anulezi plata cum zice el dar domnule primar cum intorci de la colt primitorul platii, bagi mina in buzunarul omului si ii iei banul?? Celula cenusie de sub freza dumitale nu functioneaza sa stii.
  Abuzul in serviciu nu este de competenta dumitale.
  Oricum cred ca secretarul Cojocari rade de aberatiile primarului care se da in spectacol.
  Daca Robu crede ca ne prosteste pe noi cu asemenea baliverne ii spun in fata ca n-are nimic sub freza.

 4. Poate asa se vor trezi si angajatii din structurile inferioare se sesizeze Parchetul si DNA-ul atunci cand sefii ierarhici le cer sa comita ilegalitati…daca nu , si sunt fraieri sa plateasca..

 5. Va pun o intrebare Daca functionarii nu fac acele mentiuni, daca fac plati ilegale nu vor fi obligati la restituirea sumelor respective??
  Ceea ce face primarul echivaleaza cu o birocratie inutila.
  Prin aceste dispozitii Robu isi etaleaza prostia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.