Mii de timișoreni au asistat la “întrecerea” rățuștelor de plastic, pe Bega....

Mii de timișoreni au asistat la “întrecerea” rățuștelor de plastic, pe Bega. Robu, câștigătorul marelui premiu al Cursei Rățuștelor

1
DISTRIBUIȚI

cursa ratustelor

Câteva mii de timișoreni au urmărit cu sufletul la gură, astăzi, tradiționala cursă a rățuștelor, care se organizează pentru cel de-al șaptelea an consecutiv. Aproape 5.000 de rățuște din plastic au fost aruncate de pe Podul Tinereții în Bega, în jurul orei 16.00, iar după aproximativ o jumătate de oră, prima rățușcă din plastic a ajuns la final, înainte de Podul Traian.

Au început să apară și primele emoții pentru cei 2.900 de timișoreni care au “adoptat” o rățușcă în schimbul sumei de 5 lei, și asta pentru că au sperat că rățușca lor va fi câștigătoarea marelui premiu al cursei, de 1.000 de euro.  Potrivit organizatorilor, doar primele 20 de rățuște care au trecut linia de sosire au fost desemnate câștigătoare.

Spre surprinderea tuturor celor prezenți, marele premiu al Cursei Rățuștelor a fost câștigat de către Alexandru Robu, un tânăr de 31 de ani din Drobeta Turnu-Severin, care a ținut să precizeze că nu are nicio legătură cu primarul Timișoarei. Nicolae Robu a rămas surprins când a aflat cum se numește câștigătorul. “Chiar mă gândeam înainte să înceapă cursa, să nu am eu codul câștigător.


Fantastic, nimeni n-o să creadă că nu este un aranjament”, a explicat, zâmbind, edilul șef la microfon.

Cursa Rățuștelor a avut loc în cadrul Festivalului Bega Bulevard. Potrivit primarului Nicolae Robu, anul viitor se pregătește o nouă ediție a festivalului cu totul specială, și asta pentru că timișorenii se vor putea plimba cu cele șapte vaporetto pe care primăria urmează să le achiziționeze.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.