Rectorul Universității de Vest din Timișoara, la PRESSALERT LIVE: “Nu voi fi...

Rectorul Universității de Vest din Timișoara, la PRESSALERT LIVE: “Nu voi fi niciodată un subaltern al primarului Robu”. Cât de bine se înțeleg cei doi

0
DISTRIBUIȚI

marilen pirtea2

Între Marilen Pirtea și primarul Nicolae Robu au existat câteva discuții contradictorii, în primăvara acestui an, după ce rectorul Universității de Vest atrăgea atenția asupra faptului că Primăria Timișoara a “sărit” instituția pe care o conduce atunci când a fost realizată campania de promovare a orașului la titlul de Capitală Culturală Europeană.

Invitat în această seară, în cadrul emisiunii PRESSALERT LIVE, Marilen Pirtea a ținut să precizeze că, în prezent, colaborează foarte bine cu Nicolae Robu. Rectorul UVT a mai adăugat că îl apreciată pe Nicolae Robu în “calitatea domniei sale de rector al Universității Politehnica, pentru că a maximizat valoarea universității în perioada de rector în cele două mandate”. În ceea ce-l privește pe primarul Robu, Marilen Pirtea consideră că lucrurile sunt un pic diferite. “Există o primărie de condus, un oraș, cu multe nevoi, iar Universitatea de Vest este parte integrantă a acestui oraș, care nu poate fi neglijată. Eu îmi apăr instituția pe care am fost mandatat de către colegii mei să o conduc și cu siguranță tot ceea ce vreau să fac este de a sprijini orașul în demersul său de dezvoltare, de aceea nu voi fi niciodată un subaltern al domnului primar Robu.


Sunt un partener deschis, loial și extrem de constructiv și domnul primar trebuie să înțeleagă și eu cred că înțelege că este primarul tuturor timișorenilor, tuturor universităților din Timișoara și proveniența sa de la Politehnica trebuie să fie un element de sentimentalism boemic, dar doar atât, nu unul de pragmatism implementat”, a comentat rectorul Universității de Vest.

Marilen Pirtea a vorbit și despre terenul din zona Oituz pe care UVT îl va ceda Primăriei Timișoara, care vrea să realizeze o parcare. “Am declarat că voi ceda acel teren în schimbul unui spațiu similar ca valoare în centrul Timișoarei. I-am propus domnului primar Liceul Electromotor, ca să-l transform în liceu, să-i păstrez profilul de activitate, să fie liceul Universității de Vest, să-l fac un liceu de elită, să aduc cei mai buni elevi acolo, să fac un liceu de renume pentru Timișoara”, a explicat rectorul Universității de Vest. Marilen Pirtea a mai spus că UVT a acceptat și să cedeze primăriei un alt teren, tot în zona Oituz, pentru a se putea construi un nou spațiu pentru liceul Lenau, în schimbul prelungirii perioadei de concesiune pentru clădirea din Piața Libertății, în care se află Facultatea de Muzică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.