Sorin Grindeanu acuză Primăria Timişoara că lasă parcurile în paragină: „firmele liberale...

Sorin Grindeanu acuză Primăria Timişoara că lasă parcurile în paragină: „firmele liberale Rogera şi Tragicomia au furat din banii publici”. Cum protestează pesediştii în cartierul primarului

0
DISTRIBUIȚI

sorin grindeanu op

Presiunile făcute de primarul Nicolae Robu asupra firmei municipalităţii Horticultura de a prelua sectoarele de spaţii verzi din Tmişoara la preţurile firmelor de partid Tradecomia şi Rogera ale căror contracte au expirat recent au fost criticate public de deputatul PSD Sorin Grindeanu.

Acesta a menţionat în cadul unei conferinţe de presă că „parcurile din Timişoara nu sunt întreţinute şi spaţiile verzi pe o mare suprafaţă nu sunt întreţinute pentru că domnii din primărie nu au fost în stare să facă licitaţiile. De ce? Pentru că firmele liberale Rogera şi Tragicomia au furat din banii publici şi de aia nu au fost în stare să organizeze licitaţiile. Unde aţi mai văzut în ultimii zece ani să te prindă întreținerea de spaţii verzi fără operatori? Cum poţi să îi impui unei societăţi să facă cu preţurile alea derizorii, de 15 lei o bancă? Preţurile se stabilesc în urma unei licitaţii. E ca şi cu m-aş duce să cer faceţi un pod aici lângă PSD pe Vladimirescu, să nu mai iasă pesediştii să ocolească, şi câştigă firma aia cu preţurile alea. Unde scrie în lege că astea sunt preţurile oficiale, ale celor care s-a lucrat înainte înainte?”

Grindeanu a conchis că prețuri precum cele de 15 lei pentru o bancă de fier forjat nu au sens decât dacă pierderile sunt acoperite prin facturarea unor servicii neefectuate.

Pentru a trage un semnal de alarmă asupra faptului că parcurile din Timişoara nu sunt întreţinute din cauza neglijenţei actualei administraţii, TSD Timiş a organizat o acţiune de igienizare în cartierul Soarelui, zonă în care locuieşte primarul Nicolae Robu.

„Am decis să facem curăţenie, mai exact să întreţinem un parc care este în vecinătatea blocului domnului primar, pentru a-i demonstra că nici măcar în zona domniei sale nu se păstrează curăţenia, iar asta arată că nu este capabil să întreţină un oraş întreg care este mai murdar ca oricând.


Acest demers a plecat de la o declaraţie a domnului primar, că nu ştie care este soluţia. Noi cei care l-am votat ne dorim un primar cu soluţii, nu unul care plânge. Dacă vrea soluţii să organizeze licitaţia nu să atribuie direct lucrările, să câştige licitaţia pentru cei care vin cu preţurile cele mai mici”, a declarat şeful TSD Timiş, Alfred Simonis.

tsd in soarelui (1)

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.