SCANDALOS APIA a dat subvenţii familiei care a pus mâna pe satul...

SCANDALOS APIA a dat subvenţii familiei care a pus mâna pe satul Nadăş, deşi terenurile sunt sechestrate de DNA. Vezi APĂRAREA directorului Alda

4
DISTRIBUIȚI

România rămâne ţara tuturor posibilităţilor – abuzurile legate de retrocedarea a 8.645 de hectare de teren, parte fiind satul arădean Nadăş cu toate construcţiile, continuă chiar după ce DNA a început o anchetă penală legată de modul în care au fost falsificate documentele care au stat la baza restituirii pădurilor.   Procurorii au pus sechestru pe terenurile care acum aparţin familiei Colţeu, însă acest lucru nu a avut niciun fel de relevanţă pentru cei de la APIA Arad. Conform celor de la specialarad.ro, APIA Arad prin semnătura directorului Gheorghe Alda, fost director al Direcţiei Vamale Arad, a plătit familiei Colţeu 60.000 lei ca avans din subvenţiile primite de la Uniunea Europeană pentru utilizarea şi întreţinenrea terenurilor, urmând ca la finalul anului să primească diferenţa. Banii reprezentau sprijinul UE pentru că familia Colţeu ar fi făcut lucrări de întreţinere, în 2014, pentru 199 de hectare de păşune. Asta în condiţiile în care totul  este sub sechestru din februarie anul acesta şi nu se poate face nimic în pădurile respective, pădurile şi terenurile acum proprietate a familiei Colţeu fiind predate de DNA celor de la ITRSV Oradea.

În momentul în care familia Colţeu s-a dus şi a cerut subvenţie pentru terenuri la dosarul depus erau şi extrase actualizate din cartea funciară în care apăreau secchestrele instituite de DNA.


Cu toate acestea Gheorghe Alda a susţinut că „la noi la dosare nu figurează sechestru. În primul rând este vorba de utilizarea terenului. Cel care punea sechestru trebuia să pună şi pe cont. Eu trebuie să fac toată procedura. Noi vărsăm banii în cont. În momentul în care se ridica sechestrul de pe teren se ridica şi de pe cont. Dacă revenea terenul statului, reveneau şi banii. Nu am nimic la dosar că e sechestru.  Eu procesez un dosar în care sunt nişte documente. Dacă-mi parvenea de la cine a pus sechestru o hârtie să opresc sau să… Subvenţia se dă pentru utilizarea terenului. Nu fac o procedură de verificare a terenului dacă e sau nu sechestrat. Eu nu sunt obligat să citesc presa. Personal nu ştiam, nu am auzit niciodată. Am respectat procedura”.

4 COMENTARII

  1. UN TAMPIT CU BASHICI DIRECTORU’ ALA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    cu siguranta ca omu’ ie basist de-a lu’ Falca (alt tampit)

  2. nu este nimic scandalos in asta ! doar traim in romania.
    ce nu inteleg este faptul ca toate guvernele de cacat care s-au perindat au dat puteri nelimitate si aberante acestui segment profesional reprezentat de judecatori si procurori. in orice stat european asemenea judecatori banditi erau deja de mult judecati condamnati si depusi in penitenciar pt. tot restul zilelor lor. ca sa nu mai vorbesc de CHINA, unde cu siguranta de mult il primeau cu pieptul in vant in incinta stadionului national pe tata glontzu’.
    Doamne, numa’ la Timisoara pana la ora asta erau exterminati o groaza de judecatori si procurori implicati in shmenurile cu casele date la tigani terenuri restituite etc etc. De ce nu se naste iarasi un CEAUSESCU si un TELEAGA (tov. Dinca)sa puna pe labe poporul asta nenorocit, obedient lash delator si talhar la drumul mare. ca asta suntem !

    • perfect adevarat, dar cine sa-i pedepseasca ,tot unul de-al lor care vrea sa ajunga presedinte . O sa ajungem ca intr-o tara bananiera, sa ne luam cu furcile dupa ei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.