Copiilor SURZI le este dăruită bucuria de a auzi sunetele, la Spitalul...

Copiilor SURZI le este dăruită bucuria de a auzi sunetele, la Spitalul Municipal Timișoara. De ce este UNIC centrul medical din orașul de pe Bega

0
DISTRIBUIȚI

Medicii timișoreni pot face minuni pentru bebelușii care vin pe lume surzi, cărora le oferă șansa la o viață normală. La Spitalul Municipal Timișoara funcționează unul dintre puținele centre medicale din România în cadrul cărora medicii le dăruiesc micuților bucuria de a auzi sunetele. Aproape o sută de copii din toate colțurile țării au ajuns la Timișoara, în ultimii opt ani, pentru a fi supuși unei operații de implant cohlear.

Mărioara Poenaru, șeful Clinicii ORL din cadrul Spitalului Municipal Timișoara, povestește că doar în acest an s-au efectuat zece intervenții de implant cohlear. „Ce are în plus Timișoara față de celelalte centre e faptul că aici se implantează copii cu vârste foarte mici, cel mai mic copil a fost implantat la vârsta de un an. Deci, clinica pe care o conduc este foarte bună și ne bucurăm că vin copii din întreaga țară aici”, spune Mărioara Poenaru.

Potrivit medicului timișorean, din cei zece copii operați în acest an, trei au implanturi cohleare la ambele urechi.


O astfel de intervenție de implant cohlear costă 25.000 de euro, dar părinții nu trebuie să plătească nimic, și asta pentru că Ministerul Sănătății derulează Programul național de tratament al surdității prin proteze auditive implantabile, în cadrul căreia aceste operații sunt decontate. “Dotarea cu aparatură a fost foarte importantă. Recent am primit un nou aparat foarte important, ce are rolul de a depista copiii care nu pot să audă și care beneficiază de implant cohlear. În Timișoara există un program care se derulează pentru depistarea hipoacuziilor la nou-născuți, iar copiilor care nu trec acest screening li se fac o serie de investigații”, mai spune șeful Clinicii ORL.

În acest moment, zece copii se află pe lista de așteptare pentru a beneficia de un implant cohlear, la Spitalul Municipal Timișoara. Potrivit medicilor, cu cât vârsta copiilor care sunt supuși unei astfel de intervenții este mai mică, cu atât există mai multe șanse să audă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.