La Universitatea de Vest din Timișoara există bănuieli că unii profesori primesc...

La Universitatea de Vest din Timișoara există bănuieli că unii profesori primesc șpagă de la studenți. Cât de aspru vor fi pedepsiți cei care au încercat să-și vândă locurile în cămin

0
DISTRIBUIȚI

Zeci de studenți au participat, astăzi, la prima ediție a conferinței „Împreună împotriva corupției”, la Universitatea de Vest din Timișoara, în care au aflat mai multe despre corupție și cum poate fi prevenită. Evenimentul a fost organizat de universitatea timișoreană în parteneriat cu Serviciul Județean Anticorupție Timiș cu ocazia Zilei Internaționale Anticorupție, zi care este marcată, de 11 ani, în data de 9 decembrie. Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara, a ținut să precizeze că „am organizat această conferință dat fiind faptul că, de doi ani de zile, suntem singura universitate din România care are un protocol de colaborare împotriva corupției”.

Potrivit președintelui Organizației Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara, Vlad Cherecheș, în acest moment nu există nicio sesizare oficială cu privire la fapte de corupție.


„În cazul în care vom avea semnale de șpagă sau alte lucruri la examene, mai ales că se apropie sesiunea de examene din luna ianuarie, evident că o să luăm atitudine și o să sesizăm și organele competente. Pe la colțuri se vorbește întotdeauna, dar e greu pentru că nimeni nu vrea să-și asume și noi avem nevoie de dovezi clare, de mărturii clare. Dacă nimeni nu-și asumă să dea o declarație în care să spună „da, mi s-a cerut”, „da, am dat”, nu avem ce să facem, nu putem demonstra nimic. De aceea, noi încercăm să-i încurajăm pe studenți să aibă curajul să reclame astfel de fapte”, a spus, astăzi, Vlad Cherecheș.

În această toamnă, reprezentanții OSUT în parteneriat cu UVT le-au pus gând rău studenților „afaceriști” care au dorit să-și vândă locul în cămin. „Am depistat zece studenți care au vrut să-și vândă locul în cămin și care și-au pierdut acel loc de cazare și sunt pasibili de exmatriculare”, a mai spus președintele OSUT.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.