Primarul Nicolae Robu, cu tramvaiul pe strada Ştefan cel Mare. Când revin...

Primarul Nicolae Robu, cu tramvaiul pe strada Ştefan cel Mare. Când revin liniile 4 şi 6 la traseul normal

1
DISTRIBUIȚI

Nu puţini sunt timişorenii care îşi amintesc faptul că primarul Nicolae Robu a fost primul şofer care a tranzitat oficial podul Michelagelo, deschis ca urmare a lucrărilor de renovare aferente amenjării unui subpasaj în zonă. Ei bine, ieri seară edilul timişorean a repetat povestea mergând cu tramvaiul de închiriat al RATT până pe strada Ştefan cel Mare, pentru a fi primul care trece pe liniile reabilitate. De data acesta, e drept, edilul a fost doar pasager, nu vatman.

Acolo edilul şef a declarat că „toate rețelele de utilități au fost schimbate, chiar traseele lor au fost modificate, s-au dus o parte dintre utilități sub trotuare și a rămas sub carosabil doar ceea ce trebuia să fie sub carosabil în mod obligatoriu. Linia de tramvai a fost schimbată complet, cu fundație cu tot, și se vor lăsa, la final, carosabile moderne pe ambele părți, trotuare și piste de biciclete.


La ora actuală avem finalizată partea de carosabil și de trotuar și, inclusiv, spațiu verde aferent pe partea din dreapta în sensul de mers din Piața Traian înspre AEM. Este finalizată lucrarea la linia de tramvai, iar de luni se va circula pe acest traseu cu tramvaiele regulare. În partea din strânga, în același sens, dinspre Traian înspre AEM, partea grea a lucrării a fost deja făcută”.

Lucrarea de modernizare a tramei stradale are o valoare de 25 de milioane de lei, din care nu mai puţin de 20 de milioane sunt bani din fonduri europene, iar termenul de finalizare este ianuarie 2015.

Edilul a mai completat că „dacă vremea va fi prielnică, cu mobilizarea care a fost până acum, atunci e posibil ca până la Crăciun să se finalizeze lucrările, mai puțin mici ajustări care vor rămâne de făcut pentru primăvară. Dacă vremea nu va fi favorabilă, atunci ea se va finaliza abia în primăvară, dar oricum greul a trecut”. De luni, liniile de tramvai 4 şi 6 vor circula pe traseul lor obişnuit.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.