Zeci de specialiști discută la Timișoara despre ultimele descoperiri arheologice. Cui a...

Zeci de specialiști discută la Timișoara despre ultimele descoperiri arheologice. Cui a fost dedicată ediția din acest an a Simpozionului „ArheoVest”

0
DISTRIBUIȚI

Zeci de specialiști pasionați de arheologie și istorie, și nu numai, și-au dat întâlnire, astăzi, la Universitatea de Vest din Timișoara, unde are loc o nouă ediție a unui eveniment unic în România. Și anume, Simpozionul Național „ArheoVest”, ce are ca temă „Interdisciplinaritatea în Arheologie”. Cea de-a doua ediție a evenimentului organizat de Asociația „ArheoVest” este dedicată arheologului bănățean Gheorghe Lazarovici, un om care a contribuit la descoperirea a numeroase vestigii arheologice impresionante.

„Este o onoare pentru noi să susținem acest simpozion. Ne-am dori să realizăm un ciclu de simpozioane în fiecare an, dedicate unor profesori, personalități de renume care promovează istoria și arheologia românească, poate și cea internațională. Simpozionul este dedicat profesorului Gheorghe Lazarovici care, în cei 40 de ani de carieră, a condus peste 100 de șantiere arheologice, printre care și cel de la Parța, unde a fost descoperit un important sanctuar unic în România”, a afirmat Lorena Vlad, președintele Asociației „ArheoVest” Timișoara, în deschiderea simpozionului.


Lorena Vlad a dezvăluit că, în viitorul apropiat, profesorul Gheorghe Lazarovici va primi titlul de Doctor Honoris Causa al Universității de Vest din Timișoara.

În cadrul evenimentului, zeci de participanți din țară, dar și din străinătate s-au înscris cu comunicări în cele trei secțiuni ale simpozionului, Arheologie, Landscape archaeology in Romania și Metode interdisciplinare. Astfel, au fost prezentate lucrări deosebite ale unor nume sonore din domeniul istoriei și arheologiei. Toate lucrările prezentate în cadrul simpozionului au fost tipărite într-un volum special intitulat „ArheoVest II: Interdisciplinaritate în Arheologie. In Honorem prof. univ. dr. Gheorghe Lazarovici”.

simpozion arheovest

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.