SCANDALOS Şeful Poliţiei Timiş a aprobat SUPRAVEGHEREA ILEGALĂ a subordonaţilor, care nu...

SCANDALOS Şeful Poliţiei Timiş a aprobat SUPRAVEGHEREA ILEGALĂ a subordonaţilor, care nu răspundeau la comenzi, de către Poliţia Locală Recaş

18
DISTRIBUIȚI

Şefii Poliţiei Timiş, comisarul şef Sorin Muntean şi comisarul şef Florin Bolbos, au făcut tot ce se putea pentru a scăpa de agentul de poliţie care-i încurca socotelile primarului PSD din Recaş, Pavel Teodor. Conform DNA, „pentru a satisface interesele economice, personale şi de natură politică ale inculpatului Pavel Teodor”, aceștia „au dispus întocmirea unei propuneri către Ministerul Administraţiei şi Internelor, pentru radierea postului unui agent de poliție din statele de funcţii ale Poliţiei oraş Recaş şi apoi au avizat propunerea Serviciului Resurse Umane din cadrul I.P.J. Timiş de desființare a funcţiei respective. Ulterior, a fost dispusă mutarea agentului într-un alt oraș, fără a se respecta procedura legală privind mutarea unui poliţist în cadrul altei formațiuni de poliţie. În sprijinul aceluiași demers, inculpatul Temu Marian Dorinel, în calitate de şef al Poliţiei oraşului Recaş, a întocmit documente justificative ce au creat o aparenţă de legalitate şi au stat la baza întocmirii propunerii de radiere a funcţiei respective, urmărind prin aceasta un interes pentru sine, acela de a fi menținut pe același post de conducere dar și un interes pentru altul, constând în satisfacerea intereselor economice și politice ale primarului Pavel Teodor”.

Berzescu Doru Adrian, în calitate de șef al Poliției Locale Recaș, este acuzat că „s-a implicat personal în activități de supraveghere a agentului de poliție, fără drept și fără a avea un interes legitim, folosindu-se și de subordonații săi, cu scopul de a-i crea acestuia o stare de temere, menită a conduce la îndepărtarea acestuia din funcția pe care o exercita în mod legal, în cadrul Postului de Poliție Recaș. Activitățile de urmărire au constat în supravegherea neautorizată de către judecător a agentului de poliție, atât în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu cât şi în timpul liber, executând capturi de imagini în locurile frecventate de acesta cât şi la domiciliul său. Inculpatul Berzescu Doru Adrian chiar a întocmit rapoarte din care reieșea că atât agentul de poliție vizat cât și alți angajați ai Poliției Recaș, s-ar afla în timpul programului de lucru în alte locuri decât cele stabilite conform ordinelor interne”.

Procurorii au stabilit că procedura de supraveghere ilegală a poliţiştilor de către poliţiştii locali din Recaş a fost ” dispusă de inculpatul Muntean Petru Sorin, a fost aprobată ca urmare a instigării venite din partea inculpaților Pavel Teodor și Milutinovici Eugen, în scopul asigurării controlului asupra activităţii Poliţiei Recaş, prin evitarea constatării şi sancţionării faptelor comise de persoane din cercul relaţional al celor doi şi satisfacerea intereselor politice şi economice ale acestuia din urmă. Prin exercitarea defectuoasă a atribuţiunilor de serviciu, inculpații au vătămat interesele legitime pe de o parte ale I.P.J.


Timiş – Poliţia oraşului Recaș, iar pe de altă parte a vătămat interesele legitime ale agentului de poliție, prin crearea unei situaţii/stări familiale „disfuncţionale” ( probleme de sănătate ale părinţilor, mutarea soţiei la un alt loc de muncă, mutarea fiicei la o altă şcoală, cheltuieli cu naveta, carburant, maşină), afectarea stării de sănătate a părţii vătămate, stabilitatea la locul de muncă”.

În cazul şpăgilor primite de comisarul şef Marcel Crăciunescu, anchetatorii DNA au stabilit că a primit pe lângă două seturi de jenţi de Mercedes şi un televizor LCD şi un set de anvelope.

 

18 COMENTARII

  1. Ce va spuneam ieri? Nici vorba de campanie electorala, politaiul cu pricina avea treaba cu masinile cu piatra ale lui dom’ Gelu Milutinovici: tonaj, acte insotitoare,etc. Probabil nu stia ce relatii suspuse are dom’Gelu. Si-a luat-o…

  2. Nu imi vine să cred ce se intâmplă.am ajuns un stat polițienesc in care oamenii sint ridicați de pe stradă,dusi cu mascatii ca şi ultimii infractori.Comisarul Muntean e un om onest,cunoscut prin omenie si bun simț in rândul subalternilor săi.Să distrugi cariera unui om in mod gratuit.Credeți oameni buni că un om cu funcția lui ar fi făcut atâtea manevre ca să mute un agent.Eu cred că agentul asta ori e un frustrat ori are in spate pe cineva mare care vrea funcția de inspector şef.Cât despre Dna ul Luluței Koveşi,penibil ca ea.

    • Il cunosc personal pe d-l Muntean Sorin. Cumsecade dar corupt .”BAGAT LA PUSCARIE ” cel putin un om nevinovat pe care il cunosc personal . Vad cu ochii mei ca exista o dreptate pe lumea asta.

    • :)) tu ce ruda esti cu interlopii astia de ii lauzi? Sper sa le ia la purecat averile, sa vedem de unde bani de mercedes si ce or mai avea.

  3. copie la indigo la DIrectia Fiscala Timisoara ! DNA nu se sesizeaza oare? la fel a facut si dl Bodo Adrian cu angajatii din subordine…cand a desfiintat serviciile de Inspectie Fiscala Persoane Fizice si Juridice…si-a pastrat persoanele apropiate lui,iar pe cei fara pile i-a dat afara,desi trebuiau disponibilizati si cei care au ramas ! a influentat minunata justitie din Timisoara,asa incat toti cei care au intentat procese le-au castigat,respectiv Politia Locala ,si Primaria Timisoara si sant angajati demult inapoi,iar INSPECTIA FISCALA a pierdut atat procesul intentat de Sindicat , cat si Procesele individuale,pt care fiecare a platit avocat…cum i-si explica DNA ca in acelasi dosar ,aceeasi cauza ,procesul intentat de Sindicat Politia Locala si Primaria castiga,iar Inspectia Fiscala pierde procesul ? dar poate ca exista o explicatie…Sindicatul impreuna cu Bodo au pus avocat sa-i reprezinte in proces pe sotul juristei de la Directia Fiscala…incurcate sant caile Domnului…DNA luati masuri ,ca veti avea multe surprize !

    • Fa denunt la DNA. De unde crezi ca ar putea stii dna-ul ce se intampla in fiecare colt al tarii? Sau crezi ca daca comentezi pe internet o sa rezolvi ceva?

  4. Nu este adevărat…….. Domnul Primar Pavel Teodor a fost, și va rămâne mereu un om deosebit de bun, toți Recașenii îl iubesc și î-l voi iubii…
    De ce nu cercetații foști Primarii………

  5. Nu iese fum ,fara foc, dda ce mai marii politiei nu au dat sa fie….castigatorii concursurilor pe post? Sarmanii au luat bani din salar,si acum nevestele tot turuie ,si o sa faca pe dracu insutit sa puna banii inapoi, ca nevasta…Dar amanta, se poarta nu-i asa?

  6. se vede cat il iubesc…defapt s-a vazut si la alegerile din noiembrie,cat il iubesc…deaia a castigat detasat iohannis la recas. :))iubiti-l in continuare,dar asta nu inseamna ca are dreptul sa se creada el seful tuturor,el trebuia sa ajute pe toata lumea,nu sa faca ce a facut,rusine sa ii fie si celor 2 supusi,sa nu mai vb,niste oameni de 2 lei care nu au nici o treaba cu meseria pe care o practica. berzescu in loc sa filmeze pe altii,mai bine se filma pe el,cum aduce si duce pe nevastasa de la primarie zi de zi cu masina ”politiei locale”, dar el era in slujba cetateanului.

  7. Sifioanele orasului si oamenii serviciului de incestigatii criminale Timis ; BONCU LUCIANA, POPOVNICU VALERIA , CALAFETEANA MAREANA SI TARZANUCA , dupa ce ia tavalit Dascalescu pe unde ia prins si ia umilit au hotarat sa il lege pe declaratii mincinoase si dosare fabricate cu ajutorul procurorului de caz TRION MARIUS SI Serviciul de incestigatii criminale ! Speram sa vedem curand pe domnul PROCUROR TRION MARIUS INTREBAT DE “sanatate” pt ca continua sa faca abuzuri in dosarul cu focuri de arma Dan Pltinisan , Sloganul lui este; toata lumea minte numai Baietii mei au dreptate (interlopi) , veti ajuge precum acesti militieni corupti !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.