Timișoara – capitală culturală europeană, prezentată la Bruxelles. Ce apariție a stârnit...

Timișoara – capitală culturală europeană, prezentată la Bruxelles. Ce apariție a stârnit crize de plâns GALERIE FOTO

7
DISTRIBUIȚI
<


p>Eveniment important de promovare a Timişoarei, astăzi, în Parlamentul European. Primăria Timişoara, alături de europarlamentarul liberal Cristian Buşoi, a prezentat astăzi o expoziţie cu titlul „Timişoara – 25 de ani de libertate”.

Au fost expuse sculpturi aparţinând lui Peter Jecza şi Remus Irimescu și picturi realizate de Constantin Flondor, iar la final artistul Mădălin Luca a susţinut un mini-concert. Gazda evenimentului a fost europarlamentarul Cristian Buşoi, care a susţinut o mică prezentare a Timişoarei, urmată de discursul primarului Nicolae Robu, care a lăudat urbea de pe Bega pentru multiculturalitate.

„Timişoara este cel mai puternic pol economic după Bucureşti. Timişoara este un centru academic puternic unde avem nu mai puţin de patru univesităţi de stat și altele particulare, cu un total de 50.000 de studenţi”, a spus Robu.

După ce a a enumerat instituţiile culturale din urbea de pe Bega, edilul a subliniat că diverse culturi trăiesc în Timişoara în pace şi armonie. Nu au rămas nepomenite nici festivalurile găzduite de oraș. Omul de afaceri Ovidiu Șandor a subliniat la rândul său că Timişoara trebuie să continue linia de modernizare.

Momentul a fost marcat şi de un mic incident neplăcut. Apariţia europarlamentarului Laszlo Tokes a stârnit reacţii neplăcute printre participanţi. Soţia revoluționarului Lucian Căldăraru a izbucnit într-o criză de plâns, după ce Tokes a primit public mulțumiri pentru contribuţia de la 1989. Iulia Căldăraru s-a plâns că nu este normal ca urbea de pe Bega să fie reprezentată de Tokes. Şi-a luat revanşa în numele soţiei sale revoluţionarul Lucian Căldăraru, care a comentat de la microfon că revoluţia nu a fost făcută de Tokes şi că mulțumirile trebuie aduse societăţii civile şi oamenilor care au avut curaj.

Evenimentul s-a încheiat cu un cocktail unde au fost servite preparate româneşti.

Foto: Petre Nicoară

7 COMENTARII

  1. Ce porcarie. Arata ca o masa festiva comunista. Pai cu rupturile si babalaci astia vreti Timisoara culturala? Hahahahahahahaah. Si care e faza cu Tokes? Ce are? Si cei cu costumele alea taranesti? Asta e Timisoara ta Robule? Tarani care beau palinca si manca slana?

  2. Lory dear, imi pare rau, cum ti-am marturisit si la fata locului, ca te-am deranjat cu lacrimile mele. A fost o rectie (probabil din exces de sensibilitate)pe care te-am rugat sa nu o iei in seama. Dar daca tot ai facut-o pot sa-ti confirm ca au rezonat cu mine( de sentimente vorbesc) si foarte multi europarlamentari romani si straini si…nu numai. Ata ete! Nibody is perfect!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.