Un an de închisoare și peste 400.000 de lei de returnat statului...

Un an de închisoare și peste 400.000 de lei de returnat statului pentru un fost vicepreședinte de filială PNL din vestul țării

0
DISTRIBUIȚI

simota_alin_tifet1_75819700

Fostul finanțator al echipei de fotbal Jiul Petroșani, omul de afaceri Alin Simota, care a fost vicepreşedinte PNL Hunedoara, a fost condamnat la un an de închisoare și plata a peste 400.000 de lei într-un dosar de evaziune fiscală aflat pe rolul Judecătoriei Petroșani. Sentința nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 10 zile.

Potrivit sentinţei pronunţate de judecătorii de la Petroşani, Alin Simota, care este arestat preventiv într-o altă cauză, a fost condamnat la un an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de reţinerea şi nevărsarea, cu intenţie, în cel mult 30 de zile de la scadenţa, a sumelor reprezentând impozite sau contribuţii cu reţinere la sursă. De asemenea, Simota a fost obligat de magistraţi ca, în solidar cu partea responsabilă civilmente SC SIMAR SRL Petroşani prin lichidatorul judiciar al firmei, la plata sumei de 412.458,50 lei, la care se adaugă obligaţiile fiscale accesorii, calculate de la data scadenţei până la data plăţii efective a prejudiciului.


Alin Simota a fost trimis în judecată pentru evaziune fiscală în calitate de reprezentant legal al SC SIMAR SRL.

Nu este prima condamnare pentru Simota pe care judecătorii de la Deva l-au condamnat la 2 ani de închisoare cu executare, în data de 23 decembrie, pentru conflict de interese, după ce ar fi câştigat aproape 50 de miliarde de lei vechi din afacerile cu statul pe vremea în care era consilier judeţean. Dosarul se află la Curtea de Apel Alba Iulia, în faza de contestaţie.

Alin Simota se află la ora actuală în Penitenciarului Aiud, arestat preventiv într-un dosar ce vizează coordonarea unei grupări specializate în infracţiuni comise cu violenţă, aflat pe rolul Tribunalului Hunedoara. De asemenea, procurorii de Crimă Organizată mai instrumentează încă o cauză pe numele acestuia, pentru posibile fapte de evaziune fiscală şi delapidare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.