Alina Gorghiu a cerut demisia ministrului Darius Vâlcov, la Timișoara. Cum l-a...

Alina Gorghiu a cerut demisia ministrului Darius Vâlcov, la Timișoara. Cum l-a atacat pe premierul Ponta, după arestarea lui Marian Vanghelie

0
DISTRIBUIȚI

ALINA GORGHIU LA PNL TIMISOARA 07_resize

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a lansat o serie de atacuri dure la adresa PSD şi a premierului Victor Ponta. Prezentă la Timişoara la un eveniment legat de succesul femeilor în politică, Gorghiu a cerut demisia ministrului Finanţelor, Darius Vâlcov.

„Cât timp eu discutam dincolo cu doamnele liberale, premierul simţea nevoia să posteze pe Facebook şi să îl apere pe ministrul Vâlcov care, deşi are calitatea de urmărit penal într-un dosar de coruţie, nu demisionează, ci dimpotrivă anunţă public că nu îi trece prin cap să facă acest gest.


Din perspectiva juristului respect prezumpţia de nevinovăţie, dar ar trebui să ţin foarte mult la prezumţia de competenţă şi integritate pe care fiecare membru al unui cabinet trebuie să o aibă. Finanţele nu pot fi gestionate de o persoană suspectată de corupţie, chiar dacă există această prezumţie de nevinvoţie, pe care eu o respect”, a declarat Gorghiu.

Gorghiu a reamintit că, anul trecut, Victor Ponta anunţa că el sau miniştrii săi se vor retrage dacă vor fi suspectaţi de acte de corupţie şi că astăzi face „o eschivă care nu îi face onoare. Îmi pare rău că domnul Ponta nu vede elefantul din propria sufragerie. Da, îi cer demisia domnului Vâlcov. Este anormal ca într-o ţară care se respectă să stai cu un ministru care este suspectat de fapte de corupţie”. Mai mult, liberala nu crede nici în schimbările anunţate de PSD.

„Modificările pe care PSD le-a aruncat în spaţiul public sunt doar un pretext. Cred să statutul unui partid care se respectă trebuie să conţină prevederi faţă de cei care sunt urmăriţi sau trimişi în judecată”. Gorghiu a spus că este nevoie ca toţi cei care sunt suspectaţi de ilegalităţi să fie anchetaţi conform legii. Cât despre atacul premierului, care a spus acum două zile că Gorghiu şi-a pierdut aliatul de bază prin arestarea lui Marian Vanghelie, aceasta a spus că „i-am spus că domnia sa, care a fost cot la cot în băncuţă doamna Udrea şi a fost numit ministru de domnul Băsescu, nu ştiu dacă ar trebui să vorbească. Îl felicit pentru loialitatea faţă de domnul Băsescu. A fost o răutate, în loc să vadă sau să vorbească despre corupţia din partidul domniei sale, găseşte tot felul de ironii la adresa altora”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.